Residència de Creació i Experimentació 2023

A través d’una convocatòria que va finalitzar el 29 de març, a la qual es van presentar 149 autors de 36 països, amb els seus respectius projectes, es va seleccionar vuit artistes especialitzats en el camp de la fotografia o processos analògics per fer l’estada a la Residència de Creació i Experimentació Fotogràfica. Els seleccionats compartiran un espai de treball durant una setmana, del 4 a l’11 de juny de 2023.

La residència es duu a terme amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi cultural i artístic entre els participants i desenvolupar un projecte col·lectiu, que superi la suma de les obres individuals.

L’ambient de treball permet als participants compartir els seus coneixements i procediments, així com treballar amb les diverses tècniques, mètodes i processos escollits per ells. D’aquesta trobada en resultarà una exposició que es podrà veure al festival de 2024.

La residència coincideix amb el “main weekend” del festival, així els participants podran assistir a les activitats i viure l’experiència del festival en primera persona.

Tutores

En cada edició de la Residència hi ha dues persones que guien i acompanyen en tot moment als/les participants. Són coneixedores de l’entorn i de la mecànica de treball perquè han participat en anteriors ocasions. En passades edicions hem pogut tenir la inestimable col·laboració d’Ana Tornel, Joaquín Paredes i Enrique Freaza.

En aquesta edició les tutores seran:

Blanca Berlin

Laura Aubrée
La Laura treballa entre Brest i París. Ella defineix la seva pràctica com una exploració. Viatjant a través de la seva imaginació, convida a l’atzar i es nega a registrar les coses sinó a crear-les. Centrant-se en la materialitat de la fotografia, Laura estudia com la fotografia encara existeix com un objecte tridimensional en el temps i l’espai. A través de l’experimentació contínua, crea el que anomena objectes fotogràfics.

Blanca Berlin

Vareila Mairanga
La Vareila és una fotògrafa franc-keniana que viu i treballa a Buenos Aires. Treballa en fotografia analògica experimental, principalment estenopeica, solarigrafía i quimigrama. En 2017 va participar en la concepció i construcció d’una cambra minutera. En la seva cerca per la recerca de la imatge, participa en tallers i laboratoris de cinema experimental i art contemporani.

Els/les seleccionats/des han sigut…

Thomas Jenkins
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

thomasjenkinsstudio.com
@tominfurs

Andrej Lamut
Eslovena

fandrejlamut.si
@llaammuutt

Santiago Martinez
Suïssa

santiagomartinez.ch

Alexandre Folgoso
Espanya, instal·lat a Berlín

@negralente

Andie Riekstina
Letònia, amb seu a Alemanya

riekstina.com
@andieriekstina

Ria Wank
Alemanya

riawank.com
@ria.wank

Julee Pinto
Brasil, amb seu a Portugal

juleepinto.com
@juleepinto

Treballs de participants d’anteriors edicions

Fabienne Forel

Cédric Friggeri

Brian Henry

Naroa Pérez

Thomas Stanka

Irene Zóttola

Tens més preguntes? Contacta’ns a espaifotografic@gmail.com

Amb el suport de: