Ria Wank

Path Unknown

Hi ha un incendi a Sibèria, hi ha un incendi a l’Alaska, probablement segueixi havent-hi un incendi a Espanya i a l’Àfrica. Ja ningú ho pregunta. Segons l’estudi “Futur? Preguntes dels joves 2021” de l’Agència Federal de Medi Ambient d’Alemanya, més del 70% dels joves de entre 14 i 22 anys té por al canvi climàtic, el 58% està preocupat pel futur i més del 50% creu que aquesta por està afectant la seva vida i el seu funcionament.

Què ens està fent el canvi climàtic i com afrontem aquesta por?

Quan Ria pensa en el seu futur, veu canvis, solucions improvisades i compromisos. Però quan pensa en el futur dels seus fills té por. Els seus pares solien donar-li una imatge clara del seu futur i dels seus passos a la vida, però avui no sap com preparar els seus fills per a l’edat adulta. Com donar-los seguretat on ell no veu seguretat? Com pot donar- los una direcció quan no sap cap a on els porta actualment? On és el camí?

Blanca Berlin

Ria Wank, (Cottbus, Alemanya)

Va estudiar disseny tèxtil a Burg Giebichenstein- Hochschule für Kunst und Design Halle. El 2014 va començar a utilitzar la fotografia analògica i processos analògics en el seu treball artístic i ara té el focus principal en la reacció química en mitjans analògics.

Utilitza reveladors alternatius com el cafenol per crear tècniques úniques, principalment sense utilitzar una càmera. Utilitza la llum i els productes químics com a pintura sobre paper fotosensible, barrejats amb tècniques de reserva conegudes de la indústria tèxtil.

Els temes principals del seu treball són els fenòmens naturals, com les erupcions volcàniques, les tempestes elèctriques i els impulsos electromagnètics, així com els fenòmens naturals provocats per l’home, com els incendis forestals i el canvi climàtic, inclosos els seus efectes en la ment i la vida humanes.

Tots els patrocinadors Amb el suport de: