Revela’t 2024

Organitza

Associació Fotogràfica Espaifoto

Direcció

Pep Mínguez

Coordinació

Ana Gallart

Protocol

Glòria Peruga

Producció

Ainoa Guilera

Voluntariat

Aina Lütken

Diseny i imatge

Estudio Diego Feijóo

Web

Oscar Ciutat

Xarxes socials

Ana Sofia Farrera, Alfonso Fornes & co

Premsa

Vibra Comunicació

Coordinació Fotollibre

Mireia Alises

Projectes Educatius y Activitats Formatives

Pep Pérez, Juan L. Ronco, Salvador Alsina i Santos Montes

Fotografia i vídeo

Pep Prats i Pere Lloveras

Estudiants en pràctiques

Martina Prata, Joana Cascais i Alba Matarin

 

Tot va començar el 2013, com una trobada puntual d’aficionats a el fotografia analògica, però amb tant d’èxit, que els mateixos assistents ens van impulsar a continuar, i fins ara, que celebrem la dotzena edició. Ja en la primera sabíem que érem el primer festival del món dedicat en exclusiva a la fotografia analògica i això ens ha convertit en referència per a altres iniciatives.

Potser seria millor anomenar-la química o fins i tot pre-digital (tot i que acceptem algun tipus d’hibridació, quasi inevitable…) però “analògica” és el terme més estès i el que realment ens agrada és l’esperit d’aquest tipus de fotografia, els projectes de llarga duració i el seu compromís.

La nostra voluntat és oferir punt de trobada, pensament, creació… tot i que no volem centrar-nos en els processos, sinó en el que expliquen les imatges i els projectes, per això, cada edició escollim un tema central sobre el qual giren les exposicions. En aquesta edició, el tema és Identitat.

La part més important del festival són les exposicions, però es realitzen moltes altres activitats complementàries que conformen una programació dirigida a aficionats a la fotografia i a l’art en general. Moltes d’aquestes activitats són gratuïtes i es concentren al cap de setmana destacat. Són l’excusa perfecta per passar uns dies a Vilassar de Dalt, un petit poble del Maresme amb molt d’atractiu i molt ben comunicat amb Barcelona (20 minuts des del centre amb l’autobús 803)

Des de la primera edició hem aconseguit la complicitat de reconeguts fotògrafs d’arreu del món que ens han permès tenir exposicions d’alt nivell. Per altra banda, en aquests anys hem arribat a un alt grau d’internacionalització i bona mostra d’això és la convocatòria per exposar, on aquest 2024 hem rebut 632 projectes de 59 països diferents.

Des de les primeres edicions comptem amb el suport de diferents institucions i entitats públiques i privades i això ens ha permès créixer any a any, encara que lamentablement no tot són motius per a estar contents. La dependència de subvencions, els seus termes de pagament, i no poder tenir un múscul econòmic suficient, fa que en uns certs moments de l’any, hàgim de tirar d’una pòlissa de crèdit que minva encara més la nostra capacitat econòmica.

Amb l’esperit de poder ser cada vegada més autosuficients, intentem que cadascuna de les activitats es pugui mantenir per si mateixa i també comptem amb una sèrie d’amics/col·laboradors/mecenes que fan una petita aportació anual i ens ajuden a alleujar una mica el finançament del festival.

T’animem que siguis també part activa del festival fent-te amic/amiga i a més de col·laborar té molts altres avantatges. Comprova-ho aquí.

Amics Revela’t

Lola Montserrat Collell, Albert Palaudaries Isac, Josep María Casacuberta Suñer, Joan Sorolla, Pep Pérez Guarro, Beatriz Agullo, Stéphanie Probst, Xavier Bas, Sergio Lardiez, Vicenç Rovira Riera, Alfredo Herrezuelo Pérez, Ángel Codina, Maria Luisa Santos Cuellar, Jordi Salewski Pascual, Pablo Braulio, Lluis Estopinyan Canals, Israel Sabater Navalón, Rebeca Martín Suárez, Jordi Pujol Hernandez, Jaime Bonet García, Clara Cussó, Xavier Padrós, David Caballero, Helena Hosta, Francesc Soldevilla, Eduard Crispi del Sol, Cristina Miranda, Cèlia Arnau, Gustav Paul Nitsch, Montserrat Martí Font, Michel Depatié, Javier Miguelez, Oscar Laser, Dimas Fàbregas, Helena Borjesson Carazo, Ramon Juvany, Mateo Combriza Vargas, Didac Lluent Espinal, César Vercher Gonzalez, Jose Guindo Soldevilla, Ilaria Murabito, Cristina Dafta, Eglé Casagrande, Tanja Upravitelev, Resma i Alba González.

 

Voluntaris edició 2023

Júlia Moncasí Borràs, Julia Alemany i Gil, Albert Bada Ortoll, Júlia Giménez Negre, Àngela Guerrero Brullet, Areli Reséndiz, Gabriela Saiz Batlloti, Nadia Fernandez, Imane Daih Rouaz, Sílvia Jordan Cuadradas, Anaïs Prévost, Gabriel Ubierna Llopis, Patricia Conor, Josefina Ramirez Marciel, Narella Bergallo, Cristian Kemmer Perez, Mateo Cambariza Vargas, Camila Bastías, Carmen Margarita Manay, Denis Alvarez, Bruno Rodríguez, Marina Martín Gómez, Laura Albornoz, Ana Cayuela Muñoz, Yefrison Ramírez Andrade, Samir Gallego, Carmen Barreiro Rubio, Ylenia Cañadas Mayoral, Nuria Cánovas Bernabeu, Marina Jiménez Laorden, Gloria Segura Ramirez, Maria Victoria Acosta, MªIsabel Martín González, Sara Gómez Abdous, Marta Subirachs Paris, Aitana García Gomez, Inês Magalhães, María José Arévalo, Malena Ichkhanian, Carolina Calata, Nicole Niño, Andrea Rodríguez Asensio, María José González Ares, Maria Garcia, Isabel Turga, Raül Santín Alcaraz, Valentina Andrade Caroca, Mariana Arrieta Ibarra, Griselda Carreras, Marc Auferil Lazaro, Montse Martí Font, Júlia Giménez, Imad El Arroussi, Roser-Kaloni Morera i Vives, Katia Muñoz, Adriana Sánchez Decán, Brunna Urbano Pons, Oriol Leza Vidal, Lika Baindurashvili i Yuliya Kogol.

Patrocinadors

Amb el suport de…

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Vilassar de Dalt, Ministerio de Cultura del Gobierno de España, Diputació de Barcelona, Sorli, Sorli Emocions, Fujifilm

Amb la colaboració de…

Comas & Partners, EGM, Kitoli, Shooters Film Lab, VM Foto, Visual Korner, Arterri, GAD, Emesa, Impressionart,  Yelo, Estrella Damm, Pint-Nova, Roger’s, Vilapack, Emesa, Corma, Festival Floral.

Entitats col·laboradores…

Consell Comarcal del Maresme, Acción Cultural Española, Casa Asia, Vilassar turisme, Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, La Massa Centre de Cultura, TRESC, Carnet JOVE, Foto Cinema Mataró.

Tens més preguntes? Contacta’ns en espaifotografic@gmail.com

Tots els patrocinadors Amb el suport de: