Revela’t 2020: Humanity, a portrait of the present

2023 / 2022 / 2021 / 20202019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013

Coincidint amb el 65è aniversari de l’exposició The Family Of Man, comissariada per Edward Steichen, hem pres aquesta icònica exposició com a leitmotiv de l’edició 2020 del Revela’t.

The Family Of Man s’emmarca en els anys 50, una dècada especialment convulsa en què es produeixen fenòmens sociopolítics de gran envergadura. Paral·lelament, es consolida l’anomenada Fotografia Humanista que pren com a eix vertebrador la persona, enaltint i posant en valor les seves qualitats i valors, el seu esperit i dignitat.

Edward Steichen i el seu assistent Wayne Miller (del departament de fotografia del MOMA) van assumir el repte de crear una exposició mostrant un retrat de la humanitat en aquell moment. És considerada com la major empresa fotogràfica mai realitzada i actualment encara és visitable al castell de Clearvaux a Luxemburg.

Des del Revela’t ens vam proposar re-visitar-la sota el nom Portrait of Humanity, acostant-nos al mateix esperit globalitzador, alhora que oferint una visió contemporània.

Exposicions

Com destacades podríem denominar, en l’àmbit internacional: Sweet Nothings de l’anglesa:

Vanessa Winship, Grays the mountain sends del americano Bryan Shutmaat, Esencia del cubano Raul Cañibano o Fovea de la canadiense Sarah Seené. Entre los españoles destacaríamos la exposición Solovki de Juanma Castro Prieto i Rafel Trapiello, Madrid en Plata de Luís Baylón y Espace1 de José Ramón Bas. Y como representantes catalanes la de Txema Salvans y la de Adriana López Sanfeliu. En 2020 hicimos diferentes exposiciones exteriores, Gigantes de Toni Privat y la Escudilla de Teo Vázquez. Tuvimos 4 exposiciones colectivas: La de Leica Users Group,  The Family o Man; la de la IEFC con las fotografías de 3 alumnos y comisariada por Joan Teixidor y la del trabajo de los residentes a la Residencia de Creación y Experimentación 2019.

Exposicions OFF:

10 exposicions a Barcelona, i també vam exposar al l’Hospitalet de Llobregat, Torroella de Montgri, Cadis, Eibar i Pamplona. També vam tenir dues grans exposicions produïdes per nosaltres. En la Plaça Santa Anna de la capital de comarca Mataró i també al Port marítim de Premià de Mar.

Programació

En aquest enllaç us podeu descarregar el programa de mà.

Tots els patrocinadors Amb el suport de: