Andie Riekstina

Greyscale

Va començar com un estudi a la cambra fosca durant els llargs confinaments de la COVID, quan l’artista va passar hores sota una completa foscor per trobar els temps de revelat i d’exposició adequats, així com els productes químics, per aconseguir l’aparença de solarització parcial que buscava.

L’objectiu d’aquest projecte en curs és donar als subjectes una presència inquietant i fora d’aquest món que sigui subtil però immersiva.

El que va començar com una investigació motivada per la curiositat s’ha convertit en una obsessió per construir una nova realitat que permeti a l’espectador veure més enllà de l’arranjament del retrat lleugerament clàssic i endinsar-se en la nova capa, a vegades imprevisible, on la foscor dels ulls, les ombres dels pòmuls i dels dits o qualsevol altre detall han adquirit una vida pròpia com si mostrés un costat atemporal de l’existència on tot i res passa alhora.

 

Blanca Berlin

Andie Riekstina

La fotògrafa i cineasta Andie Riekstina va créixer envoltada de música i d’artistes. Havent treballat sempre dins del camp de les arts en diverses posicions i havent-se educat en diferents àmbits, des de la bufada de vidre fins al documentalisme i els estudis de gènere, va ser el trasllat a Berlín el que la va empènyer a dedicar-se a la fotografia a temps complet.

Es centra en desmuntar construccions socials i explorar maneres d’oposar-se als rols de gènere binaris i no es limita a un sol mitjà o tècnica. El treball d’Andie aspira a mostrar el caràcter i la singularitat del subjecte, la seva personalitat i sentiments. Per a ella, la fotografia i la cinematografia són una forma de comunicació, col·laboració i diàleg, així com una manera d’escapar de la realitat mundana i construir un món millor, més inclusiu i amable.

Amb el suport de: