Julee Pinto

Água Doce (òóré yéyé ó)

En el seu projecte en curs “Água doce (òóré yéyé ó)”, Julee Pinto explora la naturalesa transformadora del paper fotogràfic químic, concebent-lo com un mitjà per crear tòtems dedicats a Òsun, la deessa dels rius i les cascades, símbol de fertilitat i prosperitat.

A través de l’experimentació a la cambra fosca, on la transformació del paper s’esdevé mitjançant el joc de la llum i els elements químics, recordant a l’alquímia, incorpora la mel com a eina en els seus quimigrames, traçant una connexió amb el seu ús en ofrenes a la deessa. Aquesta exploració s’endinsa en la intersecció de l’expressió artística, el simbolisme i l’autodescobriment mentre construeix símbols significatius per a Òsun.

Blanca Berlin

Julee Pinto (Curitiba, Brasil)

Graduada en Art Multimèdia per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Lisboa (2020), la pràctica artística de Julee Pinto es basa en l’experimentació i l’exploració de materials i mètodes no convencionals, així com en una perspectiva de correlació entre les nocions d’art, naturalesa i espiritualitat.

A partir de la seva àmplia experiència en fotografia analògica i el seu ampli interès en diverses disciplines, crea obres profundament personals i sovint intuïtives en les quals l’artista explora l’ús de tècniques tradicionals juntament amb materials orgànics, processos experimentals i mètodes d’impressió poc convencionals.

A través de la seva perspectiva interconnectada, Julee aborda la connexió entre el món material i immaterial, qüestionant les suposicions convencionals sobre les relacions entre els humans, la naturalesa no humana i la transcendència, buscant explorar la dimensió ontològica de l’existència.

Viu a Lisboa des de 2017 i ha exhibit regularment el seu treball des de 2020.

Tots els patrocinadors Amb el suport de: