Santiago Martínez

To Fold

“To fold” és un estudi dels elements fonamentals del mitjà fotogràfic: la llum i una superfície fotosensible.

En plegar un paper fotogràfic a la cambra fosca abans d’exposar-lo, les imatges que apareixen són la projecció de la pròpia superfície. D’alguna manera, es poden veure com autoretrats.

Cada exposició es realitza amb el flaix d’una càmera capturant el procés. Es presenten tres sèries diferents d’imatges: “You can’t fold a piece of paper more than seven times”, “Paper airplanes”, i “Various failures”.

Cada sèrie segueix un protocol diferent on la mateixa acció es repeteix però el resultat final mai és el mateix i no es pot controlar ni replicar.

Blanca Berlin

Santiago Martínez (Cali, Colombia)

Va començar a interessar-se per la fotografia creixent dins de la comunitat de BMX per immortalitzar els moments de diversió.

Avui dia, el seu treball investiga les característiques del propi mitjà fotogràfic. Treballant amb diferents tècniques i eines com càmeres autoconstruïdes, escàners, diferents impressores i tècniques de cambra fosca, sovint passa les imatges per diversos estats de reproducció i transformació.

El seu treball explora, amb un enfocament lúdic, els processos que condueixen a imatges autònomes, utilitzant errors i accidents com a motor creatiu. Les seves imatges conviden l’espectador a reflexionar sobre com es fa una imatge en lloc de què representa figurativament.

 
 
Tots els patrocinadors Amb el suport de: