000 dies 00 hores 00 minuts 00 segons

Revela’t és un Festival Internacional fotogràfic que s’ha convertit en un punt de trobada pels amants de la fotografia i especialment pels amants de la fotografia analògica de tot el món.

Cada any som més les persones que assistim a aquest esdeveniment que va néixer a Vilassar de Dalt (Barcelona) al 2013 i des del 2017 amplia la seva àrea d’influència a Barcelona ciutat, organitzant el OFF Revela’t i al 2018 la primera edició d’hivern de la Revela’t Winter Madrid.

Per a aquesta vuitena edició les dates previstes són del 5 al 21 de juny de 2020.

Les exposicions estaran obertes tots els dies. Durant el primer cap de setmana hi haurà activitats a Barcelona ciutat; el segon serà el més potent amb la recepció d’artistes, fires i altres activitats i durant el tercer i últim únicament s’obriran les exposicions.

La fira comercial, el mercat de venda d’obra i altres activitats canviaran la ubicació, ens traslladem al centre del poble de Vilassar.

 

Coincidint amb el 65è aniversari de l’exposició The Family of Man, comissariada per Edward Steichen, el Festival Internacional de fotografia analògica Revela’t pren aquesta exposició emblemàtica com leitmotiv per a la seva vuitena edició.

The Family of Man és part de la dècada de 1950, una dècada particularment convulsa en la qual es produeixen grans fenòmens sociopolítics com la guerra freda i la seva conseqüent amenaça nuclear; la lluita contra la segregació racial als EUA i Sud-àfrica; importants canvis polítics a l’Argentina i a Cuba, entre molts altres moviments al llarg del globus d’abast internacional. Al mateix temps, i com a efecte d’això, es consolida l’anomenada fotografia humanista que pren com a eix vertebrador la persona, exaltant-se i posant l’accent en les seves qualitats, els seus valors, el seu esperit i la seva dignitat. Aquest corrent de fort accent social i documental, retrata la vida ordinària amb un ull en la projecció d’un futur ple de major optimisme.

Humanity, a portrait of the present, el tema del 2020 >

CONVOCATÒRIA TANCADA

El termini de la convocatòria dels treballs expositius (de més de 20 fotografies) ha finalitzat.

VENDA D’OBRA

L’organització convida a cada edició a col·leccionistes i galeristes a les exposicions del festival. Aprofitant aquest fet, tots aquells fotògrafs i fotògrafes que així ho desitgin, podran posar a la venda l’obra exposada. Per tal de dur-ho a terme, cada autor o autora sel·leccionat en la convocatòria farà arribar un llistat de preus a l’organització del festival, on hi contempla la comissió d’un 30% per l’entitat organitzadora, en aquest cas, l’Associació Fotogràfica Espaifoto

Ens agrada que algunes de les activitats del Revela’T siguin deslocalitzades i arribin a moltes més persones, de manera que al 2017 comencem a fer 3 exposicions a Barcelona ciutat, on aquest 2019 n’hem fet 15. Els 13 espais culturals i les galeries d’art que hi participen abasten tot el plànol de la ciutat, ampliant l’impacte del Festival i la presència de fotografies analògiques als barris de la ciutat. Per 2020 tenim peticions d’altres galeries per unir-se a la iniciativa, però ens agradaria que altres ciutats participessin també.


Si tens una exposició analògica que s’adapta al tema d’aquesta edició i una galeria on pots exposar-la, contacta amb nosaltres i t’explicarem com fer-ho.
 

Organitzar un projecte cultural com aquest és, i sembla ser, seguirà sent difícil per ara.

Han estat vuit anys i res ens faria més feliços que arribar a complir-ne molts més. Per fer-ho possible, us convidem a col·laborar amb nosaltres. Podeu fer-ho de moltes maneres: comprant els productes del Festival, inscrivint-vos a les diferents activitats, convertint-vos en amic/ga o simplement comprant l’entrada.

Si tens una empresa i vols col·laborar en el bé de la fotografia analògica també estarem encantats i segur que trobem el camí…

Ajuda’ns a fer-ho possible!