Sobre el Retrat

Taller amb Estela de Castro

Dissabte 25 de maig

Mirar, sentir, respirar… proposo disparar menys i pensar més. Tenir cura de cada centímetre d’aquella porció del món que hem escollit per crear una imatge, per comptar una història, per fer un retrat.

El retrat és un dels gèneres més complexos de la fotografia, i és que no només inclou aspectes tècnics amb el maneig de la llum o la composició, també hem d’enfrontar-nos cara a cara amb la persona que fotografiarem.

Parlarem de com introduir al personatge en l’entorn, sense que aquest li tregui protagonisme i de com fer les nostres imatges més equilibrades i correctes. Analitzarem els errors més comuns que solem cometre a l’hora de realitzar un retrat i com corregir-los. Explicaré el meu mètode de treball, trucs i anècdotes.

Estela de Castro

Fotògrafa especialitzada en retrat. Part de la seva obra es troba vinculada a la lluita pels drets humans i dels animals.

Formada juntament amb fotògrafs com Eduardo Momeñe o els germans Vallhonrat, en 2011 comença el projecte Fotògrafs, exposat en PHotoEspaña 2014.

Entre 2017 i 2019 desenvolupa la serie Zoocosis, amb el que participa en el projecte Capital Animal, dirigit per Rafael Doctor. En 2017 crea el projecte PHES “Fotografía Española Solidaria” i en 2018 el projecte 33.293, que dona veu a persones desplaçades de 17 nacionalitats.

En 2019 realitza els retrats oficials de SS.MM. Els Reis i les infantes. En 2020 realitza el seu treball Resiliencia, que formarà part d’un projecte colectiu en format llibre coeditat per la Fábrica i Fundación ENAIRE i que serà exposat en PhotoEspaña. A més de realitzar el seu projecte The Animals, en el que retrata animals rescatats de diferents tipus d’explotació.

En 2021 la sèrie documental “Detrás del Instante” emesa en TVE2, dedica un capítol a la seva trajectòria com a fotògrafa.

En 2022 el seu projecte “The Animals”, en el que retrata animals rescatats de diferents tipus d’explotació, és exposat en PhotoEspaña i editat en format llibre per La Fábrica. En 2023 el seu llibre The Animals reb el premi al Mejor Libro de Arte del Año pel Ministerio de Cultura. A més, rep el primer premi en el concurs “Amigos de los Animales” amb el seu projecte “Retratos de Familia” pel Ministerio de Asuntos Sociales i és finalista en el concurs “Pilar Ciloter”.

És docent en diverses escoles de fotografia. Ha treballat com a fotògrafa freelance pel Grupo Planeta i Spainmedia. El seu treball s’ha publicat en mitjans com El País Semanal, El Mundo, La Vanguardia o The Times.

Fotografia © Eduardo Momeñe 

Horari

Idioma: Cast/Cat

Museu Arxiu Municipal, Carrer Marqués de Barbarà, 9, Vilassar de Dalt

Dissabte 25 de maig 10 a 14 h

El preu és de 60€.

Disponible en Pack Nacho Rivera+Eduardo Momeñe+Estela de Castro que inclou aquest taller junt amb “Fotografia i Mindfulness” i “El retrat i altres fotografies”. Adquireix-ho a l’hora de pagar.

 

Apunta’t ara

Condicions de cancel·lació

Tens més preguntes? Contacta amb nosaltres espaifotografic@gmail.com

Tots els patrocinadors Amb el suport de: