Introducció a la Cianotípia

Taller/demostració amb Anna Fabra

Dissabte 18 de maig

Un taller demostració d’una de les tècniques primigènies que té més èxit entre els qui comencen a submergir-se en l’univers analògic. Fàcil i assequible per a totes les edats.

L’hem programat inspirant-nos en la pionera de la botànica anglesa Anna Atkins, que en 1843 va publicar el primer llibre il·lustrat amb una tècnica fotogràfica: la cianotípia.

Els participants aprendran els conceptes bàsics d’aquesta tècnica fotogràfica històrica, incloent-hi com aplicar productes químics fotosensibles sobre paper i com produir composicions úniques utilitzant espècimens botànics. Òbviament, pot fer-se amb altres objectes o negatius ampliats, però en aquest taller demostració utilitzarem espècimens vegetals que habiten la Fàbrica de Ca Garbat de Vilassar, i així farem un registre botànic de la seu principal del festival!

Ja siguis principiant o experimentat, aquest taller ofereix una oportunitat única per a aprendre un procés fotogràfic històric, participar d’aquest registre botànic col·lectiu, i a més podràs emportar-te la teva creació a casa.

Les places són limitades, així que reserva ara!

Anna Fabra Raduà

Historiadora de l’art de formació, caminant i “cianotipista” de vocació. Apassionada i aficionada de la fotografia des que va tenir la seva primera cambra als 7 anys.

Molts anys i càmeres després, va quedar fascinada per la màgia, l’elegància i la simplicitat d’un procés fotogràfic històric sense càmera: la cianotípia.

En 2016 va començar el seu projecte creatiu ‘Cyannatypes’ a Los Angeles, on caminar i fer cianotípies eren dos actes de resistència: el primer, perquè transitar la ciutat amb els peus semblava impossible (o contraindicat) en una megalòpoli pensada i planificada per al cotxe; el segon, perquè documentar-lo a través d’una tècnica fotogràfica victoriana -sense càmera!- s’oposava a l’ús i sobredosi d’imatges que produïm i consumim actualment de manera salvatge.

Des de llavors cartografia rutes i registra entorns amb aquesta tècnica vuitcentista.

@cyannatypes

Horario

Idioma: Cast/Cat

Fàbrica cal Garbat. Carrer Balears, 12, 08339 Vilassar de Dalt, Barcelona.

Dissabte 18 de maig 16 a 19 h

Taller gratuït amb reserva prèvia

Apuntat ara

Condicions de cancel·lació

Tens més preguntes? Contacta amb nosaltres a espaifotografic@gmail.com

Tots els patrocinadors Amb el suport de: