Roman Manfredi

We/Us. Butches and Studs from Working Class Backgrounds Within the British Landscape

“We/Us” és un projecte intergeneracional de fotografia i història oral que celebra la presència no documentada de “butches” i “studs” d’origen obrer en el paisatge britànic. Utilitzant la fotografia analògica com a mitjà, el projecte explora l’experiència de la masculinitat femenina a través de les estructures de classe i raça al Regne Unit, capturant i explorant la seva diversitat així com la seva comunió.

En buscar imatges de “butches” i “studs” en línia, la majoria que apareixen són d’èpoques passades o dels Estats Units. Les converses entorn del gènere i la identitat avui en dia són sovint acadèmiques i centrades a Londres, a vegades oblidant que les nostres identitats estan informades per les nostres experiències quotidianes viscudes.

La definició de “butch” i “stud” (un terme afroamericà utilitzat per moltes joves lesbianes negres que es presenten de manera masculina al Regne Unit) generalment es refereix a una masculinitat femenina específica i deliberada dins d’un marc lèsbic.

Blanca Berlin

Roman Manfredi (Londres, Regne Unit)

Va deixar l’escola als 16 anys, va comprar un diari local i va buscar la feina més creativa que va poder trobar: assistent de cambra fosca en un estudi de fotografia. Comprà una càmera de segona mà a un tipus al bar del seu poble a Kings Cross i va prendre fotos d’alguns amics en una fàbrica de maniquins propera. Allà va ser on va néixer la seva primera sortida creativa. La fotografia semblava ser un mitjà creatiu accessible per als joves de classe treballadora en aquell moment.

Després de molts anys navegant per entorns de treball manual dominats per homes, va estudiar belles arts a Byam Shaw School of Art de Central St Martins i al Royal College of Art com a estudiant madur, abans de tornar a trobar el seu camí en la fotografia el 2018. Utilitzant la fotografia analògica com a mitjà, el seu treball explora conceptes d’identitat a través de l’experiència quotidiana viscuda.

© Fotografia Jane Taylor.

Amb la col·laboració de

Tots els patrocinadors Amb el suport de: