Roger Grasas

Ha Aretz, the Promised Land
Cal Garbat, S4

“Ha Aretz, the Promised Land” és una reinterpretació fotogràfica dels paisatges bíblics realitzada durant una dècada (2010-20) al llarg dels territoris i països que actualment conformen l’antiga Terra Santa (Israel, Palestina, Jordània, Egipte, Síria, Líban, l’Aràbia Saudita…)

En íntima ressonància amb els textos bíblics, el projecte ressegueix minuciosament les assetjades sengles de profetes i deixebles, patriarques i fidels, documentant així els llocs ‘precisos’ on –segons arqueòlegs i historiadors bíblics– van esdevenir els esdeveniments més cèlebres de les sagrades escriptures. Partint dels llibres del Gènesi, l’Èxode i els Profetes, i seguint fins a la vida, miracles i crucifixió de Jesucrist, Ha Aretz es proposa com un estudi contemporani sobre el lloc de la fe i el sentit del progrés en un món globalitzat marcat pel consumisme, la tecnificació, l’alienació i el conflicte.

Del Sinaí a la Mar de Galilea, de Jericó a Natzaret i del Nil al Eufrates, Ha Aretz ens revela la malparada fisonomia d’uns camins tan funestos com obstaculitzats.

Blanca Berlin

Roger Grasas (Barcelona, 1970) és fotògraf i docent especialitzat en l’àmbit de la fotografia documental i la història de la fotografia oriental. Llicenciat en Filosofia (UB), Graduat en Fotografia Tecnicocientífica (CITM) i Diplomat en Òptica (UOC) amb cursos d’especialització en el Int. Center of Photography.

Director de projectes en el Institut dels Desigualtats i fotògraf col·laborador en MedicusMundi, el viatge traça el fil argumental dels seus treballs, convertint el territori en nucli del seu discurs. Entre el llenguatge documental i la fotografia personal, la seva obra aborda el rol de la tecnologia i el post-capitalisme, així com l’estat d’estranyament que experimenta l’ésser humà en un context cada vegada més sofisticat, indesxifrable i ple de paradoxes.

Les connexions entre lloc i història i conceptes com la diferència, el desig o la hiper-realitat són llocs comuns en les seves sèries.

Entre els seus fotolibros destaquen Atenea (RM 2018), Min Turab (RM 2018), Ha Aretz (Kehrer 2022) i Hotel, Sweet Hotel (Edicions Possibles 2023). Els seus treballs s’han exposat internacionalment. Dirigeix el Diploma en Fotografia Documental en IDEP i imparteix Cursos d’Especialització en el IEFC.

rogergrasas.com

@rogergrasas

Comissariada per Natasha Christia

Amb el suport de: