Oscar Laser

1977. Se Destapa la Libertad

Posant distància amb la mort de Franco, la nit de Barcelona no només estava a Bocaccio. En centenars de bars, clubs o sales de festa es festejava una altra forma de vida. Una vida que permetia viure el sexe en llibertat.

L’ambient gai va viure una explosió d’alegria. Festes nocturnes on es festejaven els cossos trencant la solitud que la societat havia imposat.

Tot això, fet visible per l’enorme quantitat de mitjans que cobrien aquestes festes amb imatges que mostraven un color que no s’havia viscut en aquesta Espanya fosca d’on veníem. Pel·lícules com “40 anys sense sexe” resumien, ja en el títol el motiu de la rebel·lió. Van ser els temps del Destape.

Al carrer, les manifestacions lluitaven per derogar la “Llei de perillositat social” que permetia empresonar un homosexual, només per ser-ho. Aquestes imatges mostren aquest temps.

Blanca Berlin

Oscar Laser (Buenos Aires, Argentina)

El 1977 s’embarca, allunyant-se d’una Argentina que vivia el seu pitjor moment, cap a una Espanya que començava a gaudir de la seva transició. Col·labora des dels seus inicis amb Ediciones Zeta, que després va ser la columna central del destapament, eròtic i polític.

Amb una Minolta SRT 303 publica en gairebé totes les revistes de l’editorial.

Interviú, Lib, Bazaar o Penthouse porten al paper fotografies que anaven des d’entrevistes a Dalí, Alejo Carpentier o Serrat a imatges de Barcelona que reflectien l’inici del moviment LGTB.

El 1987, amb la seva companya Mayte Francin, funda l’Aula d’Especialització Fotogràfica de la qual segueixen sent directors. Especialitzats en temes professionals com l’edició digital, la il·luminació o el gran format, mantenen en els seus programes el laboratori Blanc i Negre tradicional.

Especialista en Estereoscòpia, ha estat premiat en diferents certàmens pels seus projectes en 3D.

Tots els patrocinadors Amb el suport de: