Miguel Ángel Cruzado

El Legado de Luís Raluy

Després del pas de Luís Raluy, director de circ, pallasso i matemàtic, el Circo Raluy Legacy continua la seva travessa, mantenint l’essència del circ clàssic. A la seva ciutat, Castelló, sorgeix un projecte fotogràfic que entrellaça l’estètica del circ del segle XX amb la fotografia del segle XIX. Reconegut per la seva devoció a la tradició circense, dirigit per les filles de Luís Raluy, el circ atresora i restaura amb cura els seus carros centenaris.

El projecte fotogràfic, creat mitjançant l’antiga tècnica del col·lodió humit, captura des del muntatge de la carpa fins a retrats íntims, revivint la infància i connectant amb el passat d’aquesta arrelada tradició circense que perdura per més de sis generacions. La mirada artística del fotògraf es converteix en testimoni d’un món on l’artesania circense clàssica perdura, generant imatges atemporals que capturen l’essència d’aquesta tradició.​

 

Blanca Berlin

Miguel Ángel Cruzado (Castellón de la Plana, Castellón)

Des de la seva infància, es va submergir en el captivador món de la fotografia, guiat pel seu pare, Manuel Cruzado Cazador.

Va iniciar la seva carrera professional en la fotografia industrial i publicitària, afegint posteriorment la fotografia social i de viatges al seu repertori. Va explorar diversos formats, des del 35 mm fins al format mitjà, i finalment va fer la transició a la fotografia digital abans de centrar-se en el col·lodió humit en els seus projectes personals.

Ha participat en cursos amb destacats professionals i ha estat reconegut amb diversos premis Lux de l’AFPE en diferents categories, com l’Or en Arquitectura i Interiorisme (2019). La seva obra ha estat exhibida en nombroses ocasions, destacant l’exposició Enmedio 101 a la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló a Castelló de la Plana (2019).

A més, ha estat reconegut per projectes significatius com El llegat de Luís Raluy i Objectes familiars: una mirada al passat (AFPE 2023).

Amb el suport de: