Marina Planas

Digestión Turística
Cal Garbat, S3

Els dromedaris són uns dels animals més emblemàtics de la postal turística de molts països, especialment aquells que es troben en deserts o regions àrides.

Aquests animals són coneguts per la seva habilitat per a caminar per llargs períodes de temps i per la seva capacitat per a suportar grans quantitats d’aigua i menjar.
En la postal turística, els camells són sovint retratats caminant pel desert, amb un genet en el seu llom o carregant provisions en les seves alforges. Aquesta imatge és una representació clàssica de la vida en el desert i ha estat utilitzada durant segles per a promoure el turisme en aquestes regions.

Espanya ha explotat aquest recurs irònic que ens mostra les projeccions i desitjos colonialistes del turista norteuropeo que visitava Espanya com a reclam de viatge i camí a explorar i conquistar.

Aquesta postal del Arxiu Planas ha estat extreta de la col·lecció per a analitzar els imaginaris del turisme de masses a Espanya en els anys 60’.

Blanca Berlin

Marina Planas Antich ( Palma, 1983)

Artista visual, investigadora i productora cultural.

El seu treball gira entorn a les fronteres entre art i vida, representació visual i memòria.

En l’actualitat realitza projectes sobre qüestions relacionades amb la temàtica de l’arxiu. Aquests últims anys el seu treball s’ha centrat en les postals i la idea de generar una ficció i un desig mitjançant la utopia turística.

Ha impulsat el Arxiu Planas com un laboratori de creació per a investigar de manera col·lectiva el Turisme des del pensament contemporani.

marinaplanasantich.com

@marinainstatime

Amb la col·laboració de Casa Planas i de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Tots els patrocinadors Amb el suport de: