Manuel Outumuro

Room Sweet Room
Hotel Sorli Emocions

Habitacions reals o fictícies, l’única identitat de les quals és posseir un número diferent de l’anterior i de la posterior, acullen una sèrie de dones –totes elles germanes de les dones d’Edward Hopper– immerses en una aparent solitud.

Un peu de foto, que podria definir aquesta petita col·lecció de fotografia extretes de l’arxiu de Manuel Outumuro i disparades al llarg dels últims anys per a diferents entitats i publicacions.

Blanca Berlin

Manuel Outumuro (1949, Orense) va néixer a Galícia i va créixer a Barcelona.

Es va graduar en disseny gràfic a l’escola Massana. Va exercir de dissenyador gràfic i director d’art en diferents publicacions. A la fi dels anys setanta trasllada la seva residència a Nova York. Va disparar la seva primera sessió, de manera accidental, als 40 anys, i va anar llavors quan va decidir canviar la tipografia per la fotografia.

L’any 1990, de tornada a Barcelona, Outumuro es converteix en cronista imprescindible de l’era de les Top Models. Col·labora amb les principals capçaleres femenines, realitzant gran nombre de retrats i editorials de moda. Té publicats set llibres. “El llibre dels retrats” és l’últim, editat per la Fàbrica. Deu exposicions individuals van mostrar la seva obra en diferents institucions i museus.

Les seves instantànies, totes elles per encàrrec, han passat a formar part de diferents col·leccions privades com la de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran.

Ha obtingut diversos premis nacionals i internacionals que reconeixen la seva llarga i fructífera trajectòria, sent el més recent el 2022 Lucie Award (Achievement in Fashion Photography).

outumuro.com

@outumuro_oficial

Comissariada per Imma Cortés de Photographic Social Vision

EGM una de las marcas que nos ofrece su apoyo desde el principio del festival
Tots els patrocinadors Amb el suport de: