Manuel Outumuro

Orography of the path
Cal Garbat, S1

Outumuro visualitza a «Orography of the path» (L’orografia del camí) el que ell considera una eina imprescindible en el procés fotogràfic. Fulls de contactes de diferents sessions s’exposen ampliats, convidant el públic a comprovar si la seva elecció coincideix amb la del fotògraf. I quan no fos així, només estaríem confirmant el poder de fascinació i misteri que cada fotografia exerceix en tota persona.

Blanca Berlin

Manuel Outumuro (1949, Orense) va néixer a Galícia i va créixer a Barcelona.

Es va graduar en disseny gràfic a l’escola Massana. Va exercir de dissenyador gràfic i director d’art en diferents publicacions. A la fi dels anys setanta trasllada la seva residència a Nova York. Va disparar la seva primera sessió, de manera accidental, als 40 anys, i va anar llavors quan va decidir canviar la tipografia per la fotografia.

L’any 1990, de tornada a Barcelona, Outumuro es converteix en cronista imprescindible de l’era de les Top Models. Col·labora amb les principals capçaleres femenines, realitzant gran nombre de retrats i editorials de moda. Té publicats set llibres. “El llibre dels retrats” és l’últim, editat per la Fàbrica. Deu exposicions individuals van mostrar la seva obra en diferents institucions i museus.

Les seves instantànies, totes elles per encàrrec, han passat a formar part de diferents col·leccions privades com la de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran.

Ha obtingut diversos premis nacionals i internacionals que reconeixen la seva llarga i fructífera trajectòria, sent el més recent el 2022 Lucie Award (Achievement in Fashion Photography).

outumuro.com

@outumuro_oficial

Comissariada per Imma Cortés de Photographic Social Vision

EGM una de las marcas que nos ofrece su apoyo desde el principio del festival
Tots els patrocinadors Amb el suport de: