Manuel Outumuro

Orography of the path
Cal Garbat, S1

Outumuro visualitza a «Orography of the path» (L’orografia del camí) el que ell considera una eina imprescindible en el procés fotogràfic. Fulls de contactes de diferents sessions s’exposen ampliats, convidant el públic a comprovar si la seva elecció coincideix amb la del fotògraf. I quan no fos així, només estaríem confirmant el poder de fascinació i misteri que cada fotografia exerceix en tota persona.

Blanca Berlin

Manuel Outumuro (1949, Orense) va néixer a Galícia i va créixer a Barcelona.

Es va graduar en disseny gràfic a l’escola Massana. Va exercir de dissenyador gràfic i director d’art en diferents publicacions. A la fi dels anys setanta trasllada la seva residència a Nova York. Va disparar la seva primera sessió, de manera accidental, als 40 anys, i va anar llavors quan va decidir canviar la tipografia per la fotografia.

L’any 1990, de tornada a Barcelona, Outumuro es converteix en cronista imprescindible de l’era de les Top Models. Col·labora amb les principals capçaleres femenines, realitzant gran nombre de retrats i editorials de moda. Té publicats set llibres. “El llibre dels retrats” és l’últim, editat per la Fàbrica. Deu exposicions individuals van mostrar la seva obra en diferents institucions i museus.

Les seves instantànies, totes elles per encàrrec, han passat a formar part de diferents col·leccions privades com la de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran.

Ha obtingut diversos premis nacionals i internacionals que reconeixen la seva llarga i fructífera trajectòria, sent el més recent el 2022 Lucie Award (Achievement in Fashion Photography).

outumuro.com

@outumuro_oficial

Comissariada per Imma Cortés de Photographic Social Vision

EGM una de las marcas que nos ofrece su apoyo desde el principio del festival