Luis Vioque

Nórdica
Cal Garbat, S3

La sèrie “Nórdica” està realitzada al llarg de quatre anys en els quatre països nòrdics: Dinamarca, Finlàndia, Noruega i Suècia.

En les fotografies d’aquest treball, la immensitat del paisatge et fa sentir sol i al mateix temps envoltat de naturalesa i de màgia silenciosa; et fa reflexionar sobre la vida, sobre el present i el futur. Les muntanyes, els rius, les glaceres, els fiords provoquen la sensació d’estar en comunió amb la naturalesa, sense allunyar-nos de la petjada humana que apareix reflectida en embarcadors, cases, carreteres… La presència humana és gairebé anecdòtica, mostrant siluetes errants en la distància i presentant escenaris on la persona ha quedat absorbida per l’entorn.

El temps és un altre concepte present en aquestes preses, es deté, es dilueix sense cap referència que ens faci sospitar la ubicació temporal de la presa, són uns paisatges clarament atemporals que fan que la naturalesa sigui sempre la protagonista principal.

Blanca Berlin

Luis Vioque (Madrid, 1966)

En 1989 comença a interessar-se per la fotografia, des de llavors completa la seva formació de manera autodidacta.

Entre les seves últimes exposicions individuals destaquen: Galeria Marita Segòvia (Madrid, 2017), XVI Biennal de Fotografia de Còrdova (Còrdova, 2019), Museu Soler Blasco, Xàbia (Alacant, 2020), Espai d’Art (Madrid, 2021), Galeria Marita Segòvia (Madrid, 2023)

Col·leccions com a Foto Colectania, Col·lecció de Alcobendas, Col·lecció Purificació García o El Centre d’Art Dos de Maig, CA2M compten en els seus fons amb representació de la seva obra.

Té editats sis llibres, Un viatge Imaginari 2001, Mars de Portugal 2004, Oceans de sorra 2010, Islàndia 2018, Nòrdica 2021 i Haibun 2022.

luisvioque.com

@luisvioque

Amb el suport de: