José Luis Carrillo

Los Hijos del Ciervo
Cal Garbat, S2

A la Vall de l’Alt Tajo, un dels territoris més despoblats d’Europa, dominat per la naturalesa salvatge, vaig poder sentir el viatge mil·lenari que l’ésser humà va fer des de la foscor dels temps fins als nostres dies.

Allí, ocults entre les boires, vaig trobar als últims descendents de Cerunnos, el déu astado, venerat pels celtes en aquesta regió durant més de mil anys.

Hereus d’una cosmogonia a punt d’extingir-se, ells són els últims celtibers de l’altiplà espanyol i aquest és la seva vall sagrada.

“Los Hijos del Ciervo” és un treball documental realitzat en la zona nord de la província de Guadalajara, on l’autor aborda la relació que els subjectes tenen amb la naturalesa, fruit en part del seu passat cèltic.

És un treball antropològic, de tall simbòlic, que mostra com el nostre passat i el territori poden configurar una especial visió del món.

Blanca Berlin

José Luis Carrillo (Alacant, 1977)

Fotògraf documental, professor de fotografia i director de l’escola de fotografia Mistos a Alacant. 

Compagina la seva faceta docent amb la realització de treballs fotogràfics personals centrats en l’àmbit de la fotografia documental contemporània amb vocació antropològica i social.

 El seu treball suposa una reflexió sobre la importància que l’entorn i el passat tenen en la construcció de la nostra manera de ser, així com una finestra a realitats que escapen del normatiu.

Exposicions individuals en Festival Encontros dona Imatge (Porto), Festival Lumínic (Barcelona), Festival Ulls Vermells (Dénia), Sala La Kursala (Cadis), CCC Les Cigarreras (Alacant), CCC L´Escorxador (Elx), entre altres.

joseluiscarrillo.com

@joseluis_carrillo

Amb el suport de: