Jordi Baron

Domus Barcino

Baron, fa més de 20 anys que documenta tot el procés de buidament de pisos i cases de l’Eixample i el Barri Gòtic de Barcelona després de la mort dels seus inquilins, amb la finalitat de rescatar-los, instants abans de la seva desaparició.

És la foto-finish d’una memòria burgesa que ha durat uns 120 anys, i el naixement d’un nou fenomen que pateixen moltes ciutats: La gentrificació.

Blanca Berlin

Jordi Baron (Rubí, Barcelona).

Fotògraf format a l’IEFC, és antiquari i col·leccionista de fotografies antigues. Cada una d’aquestes facetes alimenta les altres dues.

La seva obra fotogràfica, desenvolupada des de finals dels anys noranta, s’ha vist plasmada en tres grans projectes, Ídols (2002-2004), Barcelona fitxer antropològic (2006-2010) i Monalisa (2016-2018), en els quals explora com les tradicions iconogràfiques i els processos de la fotografia vuitcentista deixen la seva empremta en la pràctica i representacions actuals. Des dels seus inicis fins a l’actualitat, ha estat duent a terme el projecte Domus Barcino. Té obra en col·leccions com la de Pierre Borhan (París), Museum Huis Marseille voor Fotografío (Amsterdam) i Fundació Vila Casas (Barcelona).

En collaboration avec

Amb el suport de: