John Sanderson

Railroad Landscapes
Cal Garbat, S4

L’espai canvia al voltant de les línies de ferrocarril que romanen, generacions després de la seva construcció.

Fluint cap a la distància o tallant a través d’una imatge, els raïls ens deixen sorpresos; i, no obstant això, la seva línia confiada ens ancora al nostre camí. Les estacions una vegada concorregudes se senten abandonades, objectes d’orgull estètic oblidat.

En altres llocs, les vies flueixen a través de passos muntanyencs immutables. La sèrie de fotografies “Railroad Landscapes” examina l’entorn oblidat de les vies dels ferrocarrils dels Estats Units.

De l’urbà al rural, Sanderson es va proposar examinar les vies existeixen com una força narrativa dins del marc, mirant també als llocs que descriuen la nostra història col·lectiva.

Arrelat en la seva passió pel disseny arquitectònic i històric, aquest projecte ha estat en marxa durant dotze anys.

Les fotografies van ser preses amb una càmera tradicional amb pel·lícula de 8×10 polzades durant un llarg viatge pels Estats Units d’Amèrica.

Blanca Berlin

John Sanderson (1983, els Estats Units) se sent atret per paisatges topogràfics amplis, característics dels Estats Units d’Amèrica. És allí on se sent més creatiu. Les seves fotografies reconcilien els motius estatunidencs de la impermanencia i l’expansió dins del paisatge contemporani.

Els seus projectes inclouen temes com el transport, l’oci, la residència, la indústria i la decadència. Haver crescut en Midtown Manhattan, NY, ha influenciat gran part del seu treball, que està arrelat en una passió pel disseny arquitectònic.

Captura fotografies amb diferents càmeres de pel·lícula de gran format per a cada projecte.

Les fotografies de Sanderson han estat publicades en moltes revistes i periòdics com PDN Magazine, Slate Magazine, BBC News, The Wall Street Journal, Lenscratch i NBC News. Les seves obres formen part de diverses col·leccions privades i públiques.

john-sanderson.com

@johnsandersonphotographer

Amb la col·laboració de VM Foto

Amb el suport de: