JJ Lorenzo

Borderline
Plaça del Teatre

Quan la forma canvia, el contingut també el fa. Això és un fet per a les generacions nascudes i criades a l’altre costat del Teló d’Acer després de 1991. L’aparició d’Internet va marcar un abans i un després, accelerant canvis econòmics i socials. La bretxa entre generacions augmento notablement. Les velles maneres i costums van deixar de ser acceptats per les noves generacions, nadius digitals criats en un món globalitzat amb lliure accés a la informació.

Des de les cendres del Euromaidan a la cruel Invasió d’Ucraïna en 2022 per part de Rússia, Borderline emergeix com a projecte que documenta la naturalesa transitòria d’una generació. La nostàlgia per un temps de pau i les esperances d’un futur millor es fundin amb un present definit per l’amistat, la solidaritat i el dolor de la guerra i l’exili.

Blanca Berlin

JJ Lorenzo (1987, Madrid) és un fotògraf hispà britànic. Va estudiar Sociologia en la Universitat Complutense de Madrid i va completar la seva formació en 2011 amb el Màster de Creació Fotogràfica a l’escola madrilenya EFTI. Un any més tard, es muda a Londres per a continuar el seu camí en la fotografia.

El seu treball es caracteritza per l’exploració del retrat psicològic i la cerca de noves narratives en la fotografia documental.  En 2018 és influenciat pels fotògrafs Bertien Van Ragin i Keizo Kitajima, va començar a viatjar de manera periòdica a Ucraïna i altres països post-soviètics. A través de la vida dels seus amics, JJ retrata els problemes d’una generació marcada per la fricció entre un passat de forta herència russa i un present volàtil amb anhels d’independència i unió amb occident.

JJ viu i treballa a Londres. El seu treball ha estat publicat en i-D, Dazed o Nowness. Al maig de 2023 es publicarà el seu primer llibre “Sun as an Anchor” en col·laboració amb l’artista del Carib Jawara Alleyne.

jjlorenzo.co.uk

@jjlorenzo_

 

Tots els patrocinadors Amb el suport de: