Ignacio Navas

Kickflip

“Kickflip” és un projecte fotogràfic que es materialitza en un videojoc mitjançant una instal·lació audiovisual interactiva. Aquesta obra recull el testimoni d’un grup d’amics i amigues dels quals, en plena dècada dels 2000, es desenvolupa la seva al voltant del skatepark de Tudela.

Com a part d’un acte de recuperació de memòria compartida, l’espectador explora aquest lloc per descobrir fotografies, documents trobats i gravacions de veu on cada individu d’aquest grup d’amics relata les seves pròpies experiències, oferint noves perspectives sobre temes relacionats amb l’adolescència, com l’fracàs escolar, el descobriment de la pròpia sexualitat i identitat, o l’exploració de les diferents subcultures musicals.

El conjunt d’aquests relats no només reflecteix els matisos d’una història personal, sinó que busca revisar de forma crítica els valors, estereotips i els comportaments dels adolescents de classe mitjana que han crescut a les ciutats de província.

Blanca Berlin

Ignacio Navas (Tudela)

Al mateix temps que estudiava la llicenciatura en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid, es va especialitzar en fotografia a l’Escola Blank Paper, desenvolupant una formació sòlida en fotografia documental. També va cursar un Master en Gestión Cultural a la Universidad Carlos III de Madrid, el que el va portar a tenir un paper actiu en projectes culturals i col·lectius.

En el seu treball, Navas crea narratives quotidianes que aprofundeixen en les complexitats i contradiccions de la societat occidental. Investigant així com les estructures polítiques, econòmiques o socials es fan presents i modelen el nostre dia a dia. En els seus projectes més recents, explora nous camins interactius per al mitjà en crear experiències interactives i videojocs de no ficció basats en la imatge fotogràfica.

Amb el suport de: