Cristina De Middel

Cartas al Director

El Revela’t 2024 acollirà una gran exposició retrospectiva dels darrers treballs de Cristina de Middel, l’autora homenatjada de la dotzena edició del festival. De Middel és una fotògrafa documental i artista alacantina guanyadora del Premi Nacional de Fotografia el 2017 i presidenta de la reputada agència Magnum des de 2022.

La retrospectiva comptarà amb extractes de les exposicions Gentlemen’s Club, sobre la prostitució des de la perspectiva dels clients per posar de manifest les diferències culturals i secrets globals que envolten aquesta indústria; Journey to the Center, una sèrie fotogràfica que reimagina la ruta de migració a través de Mèxic cap a Amèrica Central com una gesta heroica, utilitzant l’estructura i l’atmosfera del clàssic de Jules Verne, Viatge al Centre de la Terra; i The Kabuler, una col·laboració amb el també membre de Magnum Lorenzo Meloni, que explora el retorn dels talibans al poder a Afganistan després de la retirada de les tropes estrangeres.

Blanca Berlin

Cristina De Middel (Alacant)

Després de 10 anys com a fotoperiodista, va canviar el seu enfocament cap a una aproximació més conceptual amb la finalitat de qüestionar el valor documental de la fotografia.

El 2012 va produir l’aclamada sèrie The Afronauts, desencadenant una dècada de treball entorn del paper de la fotografia en la creació d’estereotips. A més de la seva prolífica carrera com a autora i com a membre actiu de la comunitat fotogràfica, Cristina ha estat convidada a comissariar festivals com Lagos Photo, PhotoEspaña i San José Photo a l’Uruguai.

Ha publicat més de 14 foto llibres i el seu treball es troba constantment en exhibició en diferents institucions i llocs. Cristina viu al Brasil i forma part del consell de Vist Projects, una plataforma per donar suport a la narrativa visual llatinoamericana, i és membre de l’agència Magnum Photos i la seva presidenta des de 2022.

Amb la col·laboarció de

Tots els patrocinadors Amb el suport de: