Cortis & Sonderegger

Icons Calle Salvador Riera

En la sèrie de fotos “Icons”, Cortis & Sonderegger han recreat des del 2013 icones de la història fotogràfica com a diorames tridimensionals en el nostre estudi. Després es van prendre fotografies dels models que s’assemblen als originals amb una precisió sorprenent.

No obstant això, la il·lusió perfecta s’enfonsa immediatament en incloure en la imatge l’entorn de l’estudi i les petjades del procés de treball. Escenes que s’han gravat profundament en la memòria col·lectiva – les torres bessones en flames, “Mort d’un Milicià” de Robert Capa en la Guerra Civil Espanyola, o la fotografia de Stuart Franklin de “l’Home del Tanc” de Tiananmen, que va guanyar un Premi World Press Photo en 1990 – emergeixen entre trípodes, caixes de llum, cúters i restes de models.

“Icons” un homenatge a la història fotogràfica, una apropiació humorística dels seus pilars, i – en la doble posada en escena del motiu i la situació de l’estudi – una reflexió sobre el funcionament del mitjà. En temps en què es manegen massa “fets alternatius” en molts llocs, les nostres imatges fomenten la reflexió sobre la fràgil veritat de la fotografia, la relació entre l’autenticitat i la construcció, i la importància del context i la perspectiva.

Blanca Berlin

Jojakim Cortis (1978, Alemanya) i Adrian Sonderegger (1980, Suïssa) es van conèixer en la Universitat de les Arts de Zurich a Suïssa. Tots dos van estudiar fotografia, la seva col·laboració va començar durant les seves classes i continua fins al dia d’avui.

Des de la seva graduació en 2006, han treballat com a fotògrafs freelance i professors per a diverses escoles d’art. Les seves fotografies han estat exhibides en nombroses exposicions a l’estranger, incloent-hi el festival “Images” en Vevey, el Museu Folkwang en Essen, la Fotostiftung Schweiz i el C/O Berlin, així com en festivals a Suïssa, França, Polònia, Suècia i la Xina. El seu llibre “Double Take”, va ser publicat en 2018 en anglès per Thames & Hudson a Gran Bretanya i els Estats Units, en alemany per Lars Müller Publisher i en japonès per Seigensha.

ohnetitel.ch

@cortissonderegger

Amb la col·laboració de Fujifilm

Amb el suport de: