Colección Santos Montes

Foto Ramblas

Foto Ramblas va ser un estudi fotogràfic especialitzat en retrats situat a les Rambles. Les persones hi acudien amb la finalitat de tenir un retrat per enviar als seus familiars o per a la promoció de les activitats que cadascú realitzava.

Actualment, l’arxiu Foto Ramblas és una mostra important de la vida d’aquella època, especialment del període compres entre els anys 50 i 70 del segle passat. Cal destacar l’estètica neutra dels seus positivats, que donen un aspecte més actual a les seves imatges.

Quan va tancar a finals del segle passat, el seu últim fotògraf, José María Cirés, va cedir els seus negatius i positius a Santos Montes, que va anar mostrant aquest treball a diferents institucions museístiques.

Blanca Berlin
 

Foto Ramblas (Barcelona)

És un col·leccionista fanàtic del retrat; se li atribueix el saber capturar sensacions, sentiments i pensaments ocults darrere de la mirada dels seus personatges. Als anys vuitanta es va iniciar en el camp de la fotografia de manera autodidacta. Mostra la possibilitat de descobrir la vida quotidiana de l’ésser humà a través de les seves fotografies analitzant el pas del temps a través d’ell.

El seu treball s’ha exposat en nombroses ocasions a França, i, a Espanya, podem trobar la seva obra a la Fundació Miró de Palma de Mallorca, el Museu Universitari d’Alacant, Caixa Cantàbria, el Museu de Terol i la col·lecció de la Comunitat de Madrid entre altres.

 

 
 
 
Tots els patrocinadors Amb el suport de: