Carma Casulá

Piel Ibérica y TransEuropeas
Cal Garbat, S4

Pell Ibèrica conforma un mosaic que aborda la transformació i manipulació del paisatge per factors humans al llarg de les sis carreteres nacionals radials que conformen la xarxa bàsica de comunicacions de l’Estat Espanyol. Els eixos principals travessen la seva geografia a manera d’estrella imaginària i funcional amb recorreguts que parteixen de Madrid unint-se a Irun a través de la N-I,  La Jonquera per la N-II, València per la N-III, Cadis per la N-IV, Elvas per la N-V i La Corunya per la N-VI.

Amb l’entrada de l’Estat Espanyol a la UE, la integració dels mercats, la internacionalització de l’economia i la construcció política i econòmica d’Europa es converteixen en factors configuradors d’un sistema de transports d’escala continental. Nous objectius dissenyats en el Tractat de Maastrich (1992) com a xarxes Transeuropees estratègiques per a l’enfortiment de la cohesió econòmica i social, amb recorreguts Nord-Sud, Aquest-Oest i intermedis.

Carma Casulá (1967, Barcelona) artista i fotògrafa freelance doctorada en Belles arts per la UCM, amb estudis Superiors de Fotografia en el IED Milà, que amplia en el ICP de Nova York.

Compagina projectes artístics centrats en l’antropització del paisatge, i la seva petjada en l’individu, amb uns altres de documentalismo.

Participa en projectes culturals i exposicions amb fotografia i instal·lació a Espanya, Itàlia, Dinamarca, França; Alemanya, Holanda, Suïssa, Rússia, Costa Rica, USA, i amb itinerantica per Centres Culturals d’Espanya AECID de Llatinoamèrica.

Té interseccions professionals amb treball d’autor per a institucions, empreses i mitjans editorials. Docent universitària sobre Fotografia des de 2007, amb tallers i ponències sobre Fotografia i Paisatge. Investigadora en equips interdisciplinaris R+D+i sobre Art, Ecologia i Empatia i Estratègies de Recuperació de Territoris Degradats.

Ha rebut diverses beques i reconeixements com a Beca FotoPres Fundaciò La Caixa o Beca del Col·legi d’Espanya a París i ha estat inclosa en el “Diccionari de Fotògrafs Espanyols. Del segle XIX al XXI”, editat per la Fàbrica i AC/E Acció Cultural Espanyola.

carmacasula.com

@carma.casula

Tots els patrocinadors Amb el suport de: