Arne Piepke

Based on True Events

“Based on True Events”, documenta recreacions de guerra a Europa amb la finalitat de qüestionar la comprensió de les guerres històriques i confrontar els espectadors amb l’estètica paradoxal de la guerra. Planteja interrogants sobre com es crea i s’accedeix a la història, així com quins aspectes d’ella poden ser oblidats o reprimits.

El seu treball es basa en recreacions de les Guerres Napoleòniques d’Alliberament, la Guerra Civil Americana i les dues Guerres Mundials a Bèlgica, França i Alemanya. Amb cadascuna d’aquestes recreacions, els esdeveniments reals darrere d’elles es reinterpretan constantment i, per tant, corren el risc de ser alterats. Les recreacions sempre presenten una mena de guerra perfecta que no pot representar plenament la mort, el desplaçament i el trauma.

A través de la seva fotografia, es destaca la sobreestetització d’aquestes representacions per evocar la tensió entre la veritat i la ficció. Sorgeix la pregunta: quina visió de la guerra es transmet aquí i de quina manera volem recordar aquestes guerres?

Guanyador del tercer premi de l’edició de l’Open Call de 2024.

Blanca Berlin

Arne Piepke (Dortmund, Alemanya​)

És un fotògraf que va créixer en un petit poble d’Alemanya. Qüestiona com les persones troben la seva identitat i com són influenciades pel seu entorn i la seva història.

Amb els seus assaigs fotogràfics, busca oferir una visió alternativa i sorprenent, contribuint així a un examen més profund i a una millor comprensió mútua.

Posseeix una llicenciatura en fotografia de la Universitat de Ciències Aplicades i Arts de Dortmund.

És membre fundador de DOCKS, un col·lectiu de cinc fotògrafs documentals que actuen sota una mentalitat oberta, amb honestedat i sensibilitat compartides.

Les seves fotos han estat publicades al Washington Post, New York Times Magazine, Süddeutsche Zeitung Magazin, Der SPIEGEL, ZEIT online i LeMonde.

El 2023 va guanyar la beca Lucie Foundation Scholarship en la categoria de Belles Arts Professionals; el 2020 va obtenir el premi Photo Annual Student Work Award i també el PDNedu Student Contest.

Guanyador del tercer premi de l’edició de l’Open Call de 2024.

Amb el suport de: