Annie Wang

The Mother as a Creator

Com a artista, la Mare és sàvia en la seva creació. La Mare no només crea una vida, sinó també una matriu contínua d’experiències entre Mare i Fill. La maternitat és un procés a llarg termini ple d’una miríada de sentiments complexos. Aquesta complexitat no es pot expressar únicament mitjançant imatges ensucrades de Mare i Fill, ni per la imatge de la Mare encarnada que es sacrifica voluntàriament pel bé dels seus fills.

Tots aquests estereotips de la maternitat són per a Annie Wang un sermó avorrit i inevitable que no li ofereix consol. D’aquí deriva la motivació original per a aquesta sèrie. A partir del primer autoretrat pres el 2001, un dia abans de donar a llum, el seu fill i ella, cada vegada que tenien una experiència de vida comuna es feien una foto davant de l`anterior foto formal de família. Així, les diferents etapes de vida i aparences es fonen per formar una sola capa.

Aquestes fotografies de Mare i Fill, creen un diàleg comprimit en un espai peculiar. Des d’aquesta dimensió emergeix una gravació complicada, fragmentada i diversa de la maternitat. Annie ha estat treballant en aquest projecte durant 22 anys i continuarà fent-ho, utilitzant la “mise en abyme” com un enfocament autobiogràfic per escriure la història. Esperant que a través de l’acumulació d’anys i la reaparició de la seva pròpia maternitat, pugui revertir l’estereotip que les mares han de sacrificar-se, i així redefinir la maternitat. Vol demostrar que dins del mateix període de maternitat, els rols d’artista i mare poden transformar- se d’una difícil convivència en una fusió.​

Blanca Berlin

Annie Hsiao-Ching Wang (Taipei, China)

Va obtenir el seu doctorat en Art a la Universitat de Brighton, al Regne Unit. Tot l’any està enfocada intensament en temes relacionats amb la identitat femenina a la seva fotografia, pintures a l’oli, art multimèdia i instrucció artística. És fundadora de l’Espai d’Art Ching Tien, i és professora assistent a la Universitat Nacional Dong Hwa.

Les seves obres d’art es van tornar virals i van provocar nombrosos reportatges i un gran interès a l’estranger. “En aquestes fotos, Wang afirma el seu paper actiu en la creació d’una altra vida, reformulant la maternitat com un gran esforç creatiu”, diu The New Yorker. La BBC va dir que les seves obres “canvien i transcendixen el tòpic de la maternitat”. La publicació xinesa Portrait Magazine va classificar Annie Wang com una de les 25 persones més influents del 2018.

Els últims anys ha exposat en festivals internacionals de fotografia o exposicions d’art a gran escala com el Festival Images Vevey a Suïssa, el Festival Internacional de Fotografia a Austràlia, “SHERO” al Museu d’Art de Tainan a Taiwan, la Biennal de Fotografia de Daegu a Corea, el AIPAD a Nova York i el Paris Photo a París.

Presentat per:
Amb la co·laboració de
Tots els patrocinadors Amb el suport de: