Visionat de Portafolis

Saps que fas bones fotografies i ¿Estàs buscant una valoració experta de la teva feina o estàs decidit a materialitzar-ho a través d’una exposició o fotollibre? Tenim una oportunitat única per a tu.

Et convidem a participar a la nostra sessió de Visionat de Portafolis. Aquí, tindràs l’oportunitat de presentar els teus projectes a onze experts en el camp de la fotografia. Galeristes, comissaris, directors de festivals, crítics i editors, passaran 20 minuts amb cada un dels visionadors al llarg de 3 hores, donant inputs, consells i comentaris constructius sobre la seva feina.

Si ets un dels divuit participants seleccionats, a més, tindràs l’oportunitat de guanyar premis que t’ajudaran a continuar creixent i produïr el teu art.

Aquest esdeveniment et permetrà obtenir una perspectiva externa i professional dels teus projectes en desenvolupament, i fer contactes que puguin impulsar la teva carrera al panorama nacional i internacional. No et perdis aquesta oportunitat de millorar les teves habilitats i avançar a la teva carrera fotogràfica!

Els divuit seleccionats seran dividits en dos grups, matí i tarda.

Qui pot presentar-se?

Podran presentar-se tots aquells fotògrafs/es de qualsevol nacionalitat, origen o lloc de residència, que desenvolupin la seva activitat en l’àmbit de la fotografia, tant química com digital. Es valorarà per a la selecció dels divuit fotògrafs/es, els treballs que tinguin projecció, originalitat i un concepte potent. No es tindrà en compte en quina fase de desenvolupament es trobi el projecte.

Visionadors/es

El jurat que seleccionarà als divuit fotògrafs/es que participaran en l’activitat, estarà compost pel coordinador de l’activitat, el Marc Ávila i l’equip directiu del Revela’t.

L’equip de visionadors/es experts que comentaran els vostres projectes estarà compost per onze professionals de l’àmbit fotogràfic.

Marc Àvila (coordinador)
Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2019) i graduat en el Màster Universitari d’Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2019-2021). El seu treball ha estat exposat en la mostra “Sense Títol” de la Universitat de Belles Arts de Barcelona (2019), a la Fundació Muxart, Espai d’art i creació contemporanis (2017), en la Galeria Valid Foto Bcn (2021), al Festival de Fotografia Fine Art Igualada (2022) i premiat en certàmens i mostres internacionals com el Revela’t 20, el Tòquio Int. Photo Award (2021) o Boutographies Rencontres photographiques de Montpeller (2021).

Natalia Chocarro
Des de 1999 treballa en la Fundació Vila Casas, actualment com a assessora d’Art. Ha comissariat projectes com “Isidre Manils. Fora de camp” (Museu Ca Framis, febrer-maig 2022), “Vicenç Viaplana. Els llocs de la pintura”, co-comissariat al costat d’Àlex Susanna (Espais Volart, gener-maig 2021), “Mayte Vieta. Estimar és un lloc (Estimar és un lloc)” (Museu de la Garrotxa, juliol-octubre 2021), “Antoni Tàpies. La resistència del signe” (Castillo de Vila-seca, Tarragona, juny 2020-gener de 2021)… Des de l’any 2014 publica periòdicament en la revista Bonart. Entre 1995-98 va treballar en la Fundació Joan Miró de Barcelona.

Marta Dahó
Comissària i docent freelance amb una trajectòria viculada a la fotografia i les arts visuals. Des de 1995 ha comissariat un important nombre d’exposicions per a grans institucions: la retrospectiva dedicada a “Bleda i Rosa” (Fundació Kbr Mapfre, 2022) i a “Guido Guidi. Dona Zero” (La Virreina, 2021), una col·laboració com a assessora de “Cambra i Ciutat” (Fundació La Caixa, 2020-2021) i el comissariat de “La fotografia com a espai públic” (Arts Santa Mónica, 2018-2017). Les retrospectives dedicades a Stephen Shore (2014) i a Graciela Iturbide (2009), tots dos per a Fundació Mapfre. Ha publicat un gran nombre d’articles i assajos en catàlegs i revistes.

Carmen Dalmau
Llicenciada en Història de l’art i Història moderna i contemporània. Comissària independent d’exposicions, crítica d’art i professora d’Història de l’art i estètica en el Màster de fotografia EFTI i en diverses escoles de fotografia on imparteix tutories i tallers. Autora del blog de fotografia “Antevuestrosojos”. Autora de l’assaig “Elogio de la Mirada”. Col·laboradora de diferents publicacions d’art contemporani. Directora de la Galeria Zero fins a la seva clausura el 2019. Vicepresidenta de la Plataforma per Centre de Fotografia i Imatge.

Jose María Díaz Maroto
Fotògraf, docent, comissari independent i promotor d’art. En l’actualitat és el vigent director de l’Escola Internacional de Fotografia Alcobendas PhotoEspaña PIC.A. Com a professor imparteix classes en diferents cursos de fotografia, forma part del claustre de professors del Màster PHotoEspaña en fotografia, a més de realitzar labors d’assessorament a col·leccionistes privats. Des de 2007 al 2020 va ser Conservador i Comissari de la Col·lecció Alcobendas de Fotografia. Com a docent va dirigir el departament de fotografia a l’Ajuntament d’Arganda des de 1990 fins a 1997. Professor titular a l’Escola d’Arts Visuals TAI des del 2012 fins al 2015. Ha publicat més de cent cinquanta articles des de 1983 en nombroses revistes… i també en llibres i catàlegs.

Laura González
Comissària de projectes i productora formada en art i creativitat i en innovació organitzativa i social. Ha desenvolupat la seva carrera professional en el camp de la comunicació estratègica i corporativa, especialitzant-se en entorn digital, sector cultural, esdeveniments i festivals.
El seu projecte artístic és Chiquita Room, un centre d’art i creació contemporània a Barcelona, que desenvolupa la seva activitat com a galeria, residència, editorial i escola d’inspiració. Fundat per Laura en 2018 com a herència de la microeditorial de llibres d’artista Chiquita Edicions. Està enfocat en el treball interdisciplinari i col·lectiu, amb la voluntat de donar suport al talent local i internacional i amb un profund compromís d’escolta per a fomentar el potencial creatiu de persones i grups.

Sandra Maunac
Comissària independent i directora de les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus de Menorca des de la seva creació en 2017. És membre de la Plataforma pel Centre de Fotografia i Imatge.
El seu objectiu, com a especialista en temes postcolonials i estudis culturals, va ser impulsar a artistes amb la finalitat d’aportar altres mirades, canviar l’hegemonia occidental predominant i enriquir les nostres percepcions del món. Sempre des d’una perspectiva internacional, global, múltiple i variada, defensant a creadors que són conscients que la imatge ja no és suficient, als crítics amb el mitjà i els llenguatges del qual són transversals i múltiples, defensant projectes que exploren les possibilitats de comptar d’una altra manera.

Silvia Omedes
Gestora cultural, comissària independent, agent, editora i professora de fotografia documental. Dirigeix la fundació Photographic Social Vision des de 2001.
Ha treballat en el Guggenheim de NY, en el CCCB de Barcelona i per a World Press Photo a Amsterdam. Com nominadora de jóven talent col·labora amb el Premi Incipiens Albert Camús, el Leica Oscar Barnack Award, el Prix Pictet i la beca Joop Swart Masterclass. Ha estat jurat dels premis Poy Latam, Luís Valtueña, Jove Talent FNAC, Luis Kasado. Representa arxius fotogràfics com el de Joana Biarnés, Jacques Léonard, Isabel Azkárate, Leopoldo Pomés, Ferran Freixa, Manuel Outumuro i Oriol Maspons. Des de 2014 és membre del Comitè que impulsa el Pla Nacional de Fotografia de la Generalitat.

Fernando Peracho
Llicenciat en Belles arts, Restauració i Fotografia. De 2001 a 2009 va ser responsable de la fotografia de la Galeria Hartmann a Barcelona.
En 2009 cofunda la galeria Valid Foto BCN, galeria especialitzada en fotografia, on actualment treballa com a director.
Des de 2015 promou BIPA, Premi Internacional de Fotografia de Barcelona.

Llorenç Raich
Professor del IEFC, assagista i comissari. Participa regularment com a ponent, professor i jurat en festivals i institucions, així com en el comissariat d’exposicions i jornades internacionals de fotografia. La seva línia de recerca se centra en la teoria i la pràctica dels aspectes poètics i narratius implícits en el llenguatge de la fotografia.
En la seva faceta d’assagista ha publicat les següents obres: “Corpografía. El cos en la fotografia contemporània”, “Poètica fotogràfica” i “Fotografia i motiu poètic”, “Fotografia com a poesia”, i “Sobre la imatge poètica”.

Arianna Rinaldo
Va començar el seu camí dins del món de la fotografia com a directora de l’arxiu de Magnum Photos a Nova York (1998-2001) i després a Itàlia, fins al 2004, com a editora gràfica de la revista Colors. A partir d’aquest any comença a treballar com a freelance i consultora, col·laborant amb editorials i institucions nacionals i internacionals. Des del 2012, continua desenvolupant projectes fotogràfics a nivell internacional des de Barcelona. Com visionadora és convidada en els esdeveniments de fotografia més reconeguts a nivell internacional. Fins a 2021 va ser directora artística del festival Cortona On The Move, a Toscana.

Josep Rigol
Fotógrafo y gestor cultural. Expuso en Europa y EEUU. Coordinó la revista Zoom y fundó las revistas Ajoblanco y Papel Especial. Crítico de El Correo Catalán, Guia del Ocio, La Vanguardia, Avui. Dirigió las galerías Procés y Pentaprisma. Organizó las Jornadas Catalanas de Fotografia (1980). Fundó y coordinó la Primavera Fotográfica (Generalitat, 1982-2004). Comisario de FotoPrés (Fundación La Caixa, 1983-2010). Coordinó el Libro blanco del patrimonio fotográfico de Cataluña (1986). Coordinador del festival SCAN Tarragona (2008-2020). Fundador de los premios Eurostars. Premio ACCA de la Crítica de Arte al Comisariado y Premio Fotoconnexió 2020 a la Trayectoria.

Premis

Es premiaran a quatre dels participants/es amb la intenció de què pugui continuar difonent el seu projecte:

  • Producció de l’exposició EGM i exposició en el festival Revela’t edició 2024
  • Exposició en la Galeria Valid Photo Barcelona
  • Beca de formació en el IEFC
  • Producció per FUJIFILM i exposició en la Wonder Photo Barcelona
  • Col·lecció de llibres de Kbr Mapfre

Els divuit participants/es al Visionat rebran un FULL PASS per accedir a les exposicions i conferències del festival Revela’t edició 2023.

Calendari

  • Data inici de la inscripció 27/01/2023
  • Data final de la inscripció 29/03/2023
  • Data anunci de la resolució 10/04/2023
  • Data esdeveniment 09/06/2023

FAQS

En blanco
M'agradaria presentar més d'un projecte. És possible?

Sí, clar. Es poden presentar tants projectes com es desitgin, cadascun d’ells compta com una presentació.

Puc presentar-me com a duo o col·lectiu?

Sí. Però en cas de ser seleccionat/a, només un representant podrà venir a la jornada del Visionat.

Puc presentar projectes que ja estan produïts i maquetats?

El Visionat de Portafolis és una gran oportunitat per a fer contactes i poder aconseguir projecció internacional, però és sobretot un moment per a aprendre, escoltar i intercanviar opinions i crítiques amb professionals que podran fer créixer o millorar el teu projecte en el futur. Pots presentar un projecte finalitzat, però t’animem que vinguis obert a donar-li un gir i acollir altres mirades i aportacions sobre aquest.

Qui tria els premis?

Cada premi l’atorgarà el representant d’aquest, que formarà part de l’equip de visionadors i, per tant, coneixerà el teu projecte de primera mà. El premi general de producció per EGM i exposició al festival Revela’T serà escollit per tots els/les visionadors/es.

Què cobreix la tarifa d'inscripció i participació?

La quota de 20€ contribueix a les despeses d’administració i promoció que cobreixen el procés de selecció i l’equipament i material de la jornada. Si ets Amic/ga del Revela’t, com ja contribueixes al festival d’una altra forma, et beneficies d’un descompte del 50% en la inscripció. En cap cas es reemborsarà la quota d’inscripció. La quota de participació cobreix parcialment les despeses de l’equip implicat en la jornada (coordinació, producció i jurat). La quota de participació (100€) l’abonaran NOMÉS els fotògrafs/es seleccionats per al Visionat. El descompte d’amic/ga no és aplicable en la quota de participació.

Si soc Amic/ga de Revela't, com puc tenir el meu descompte del 50%?

Tots els/les Amics/gues del Revela’t rebran un CODI per correu per a entrar en la convocatòria amb el descompte.

Es pot anar d'oïdor als Visionats?

No, el Visionat de Portafolis és una activitat a porta tancada, al qual només poden acudir els/les fotògrafs/es seleccionats/des a la convocatòria.

Què passa si finalment no puc acudir al Visionat?

Qualsevol canvi d’assistència i horari s’haurà de notificar com a mínim 30 dies naturals abans de la jornada del Visionat. I en cas de no poder assistir es retornarà un 50% de la quota de participació. En cas de no poder avisar amb 30 dies d’antelació, no es retornarà l’import de la quota de participació, ja que es considera que l’organització no té el temps suficient per a substituir el lloc vacant.

Puc presentar un projecte digital?

Sí. Al Visionat de Portafolis pots presentar tant projectes analògics com digitals.

Si em seleccionen, puc portar les imatges en l'ordinador?

No. Els fotògrafs/es seleccionats haureu de portar les vostres imatges en paper, una grandària entre A5 i A3.

Guanyadors/es d’edicions anteriors

“Homo et Natura”
Marc Àvila

“Exodus”
Florence Cuschieri

“Hijos del ciervo”
José Luis Carrillo

Termes i condicions

Tens més preguntes? Contacta’ns a espaifotografic@gmail.com

Tots els patrocinadors Amb el suport de: