Sessió de visionat de Portafolis 2024

El visionat de portafolios és una activitat tancada i per això no podràs assistir si no has estat seleccionat/da. Funciona a través d’una convocatòria que va tancar el dia 20 de febrer i a la qual es van presentar 177 projectes de 148 autors de 29 països.

De tots els projectes rebuts s’han triat divuit seleccionats que tenen l’oportunitat de presentar els seus projectes a nou dels onze experts/es que tenim en aquesta edició. Són galeristes, comissàries, directors de festivals, crítiques i editors, que passaran 20 minuts amb cadascun, al llarg de 3 hores, donant inputs, consells i comentaris constructius sobre el seu treball.

Aquest esdeveniment permet obtenir una perspectiva externa i professional dels projectes en desenvolupament, i fer contactes que puguin impulsar les seves carreres en el panorama nacional i internacional. A més de tenir l’oportunitat de guanyar premis proporcionats per les nostres marques amigues.

Té lloc en dues sessions: matí o tarda.

 

Desenvolupament de l’activitat

El visionat es durà a terme el divendres 24 de maig, en dos torns de matí i tarda, amb una durada tota de 3 hores cada torn.

En el visionat, l’autor/a tindrà un lloc assignat amb el seu nom i una taula on posar les seves imatges, i els visionadors aniran movent-se en períodes de 20 minuts d’una taula a l’altre.

*Aquest mètode permetrà als fotògrfs/es tenir percepcions individuals de cada visionador i adquirir coneixements i consells diversos i personals.

Els 18 participants del visionat tindran una acreditació que els donarà accés il·limitat a totes les exposicions del festival i estaran convidats a un sopar privat aquell mateix divendres després de la inauguració, amb la resta d’autors de l’edició, residents, galeristes, visionadors… per poder continuar amb les converses de manera més distesa i crear vincles més forts amb aquells professionals amb els quals s’hagi connectat durant l’activitat. I també perquè no, passar-ho una mica bé en l’acollidor espai de la fàbrica de la Fàbrica de Cal Garbat 😉

El visionat es durà a terme el divendres 24 de maig, en ues tandes de matí i tarda, amb una durada totals de 3 hores cada torn. El torn, hauràs de seleccionar-lo a l’hora de fer la inscripció.

Torn Matí: Dia 24 de maig de 10 a 13 h

Torn Tarda: Dia 24 de maig de 16 a 19 h

 

 

Els seleccionats han sigut

Mario Heller
Arctic Dreams

marioheller.com
@heller_mario

Ángel García Martos
The Spain that gets up early

@angel.garcia.martos

Albert Giró
La Costa dels Altres

albertgiro.com
@albertgiroo

Radu Diaconu 
R_EU_nification

radudiaconu.com
@radudiac

 

Vincent Wechselberger
Ready

vincentwechselberger.com
@vincenttiberius

Pep Pérez Guarro
Encants- 2019-2024

pepperezguarro.com
@pepperezguarro

Liam Leslie
Fabulous Muscles

liamleslie.com

 

Arnau Sidera 
Para y Mirar 

arnausidera.com
@arnau_sidera

 

Krzysztof Racon 
“Are you an Englishman?”

krzysztofracon.com

Elo Vázquez
Habitat

 elovazquez.com
@elovzqz

Vladimir Karamazov
In their place

karamazovphotography.com
@vkaramazovphotos

 

Elisa Mariotti
A Letter From Home

 elisamariotti.com
@aelisamariotti

 

Chloé Nicosia
One Hundred Trillion Dollars

chloenicosia.com
@nicosiachloe

Pau Poveda
Isla de Perros

@paupoveda_

Mario Marco
Interurbanism

mariomarco.squarespace.com
@mario___marco

 

Bruno Pereira Ribeiro 
The grass is not cut

brunopereiraribeiro.com
@brunopereiraribeiro_

 

Jaume Llorens
Gaia

jllorens.com
@jaume.llorens

Marcos Afonso
Herencia

marcosafonso.com
@marcosafonso__

Visionadors/es

El jurat que seleccionarà els/les 18 fotògrafs/es que participaran a l’activitat estarà format per Marc Ávila i l’equip directiu del Revela’t.

L’equip de visionadors/es experts/es que comentaran els vostres projectes estarà format per 10 professionals de l’àmbit fotogràfic.

Roser Cambray

(Comissària MNAC)

Coordinadora del Festival Int. de Fotografia SCAN Tarragona (2012-15), des de 2015, és coordinadora tècnica del Pla Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya, on també forma part del seu Comitè d’Adquisicions.

Des del 2019, és comissària del Departament de Fotografia del MNAC, on ha curat les exposicions “Mey Rahola. La nova fotògrafa”, “Rosa Szücs (1911-1984). Confluències en un món canviant” i “Donació Pere Formiguera. L’impuls creatiu.

Ramón Casanova

(Docent i doctor en BBAA)

Artista visual, docent i investigador de l’art. Dr en BBAA, professor del IEFC i del Departament d’Arts Visuals i Disseny de la UB, professor del Grau en Arts Digitals de La Salle, URL.

Les seves línies de recerca s’emmarquen en l’estudi i la reinterpretació iconogràfica, així com en l’anàlisi ontològica i fenomenologia de la imatge fotogràfica i les seves derivacions.

Dissenya projectes de transferència per a museus, festivals de fotografia, escoles i ins. públiques.

Onofre Bachiller

(Editor gràfic de Zoom)

Fotògraf format en IEFC i GrisArt Barcelona, Tecnologies de la Comunicació (escola Carto), Màster Disseny i Retro-Enginyeria de projectes multimèdia. (La Salle, Barcelona), Màster Critica i Gestió de l’Art Actual (IL3, UB). Els seus treballs han estat premiats en diferents biennals d’Europa i Barcelona, mostrats a Arles, República Dominicana, Guatemala, Barcelona i altres llocs de la geografia espanyola. Ha portat workshop a Centreamèrica (Fotografia, Art al Desfet, afavorits per Centre de Cultura d’Espanya). Entre les seves publicacions editorials cal destacar Fotomatón (Cessió Voluntària d’Identitat) projecte sobre retrat i identitat (de llarga realització 1987-2000 publicat en 2014). Onofre defineix el seu treball personal com fotografia performativa.
Des del 2009 i fins a l’actualitat treballa professionalment com a editor gràfic de l’agència de reportatges Zoom i ha Comissionat taula curatorial, Mirades de Dona (Andorra 2016). Visionat en Full Contact (SCAN 2016 i 2018 Tarragona) i Visa pour l Image – Perpinyà (2017, 2018, 2019)

Marta Dahó

(Comissària independent i docent)

Ha comissariat nombroses exposicions per a institucions de prestigi internacional com ara Metrònom, Magnum Photos, la Fundació Mapfre, La Virreina, Arts Santa Mònica i Caixaforum.

Ha editat el llibre Fotografía y exposición. Saberes cruzados (2022) que recull el cicle de conferències comissariat per al KBr Fundación MAPFRE.

Des del 2006 compagina la curadoria amb la docència (Idep, Elisava, UPV i UNIR)

© Fotografia Irene Medina

Josep Maria de Llobet

(Editor i director IEFC)

Cofundador i editor a l’editorial especialitzada en fotollibres Ediciones Posibles i flamant nou director de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

La seva obra com a fotògraf forma part de col·leccions públiques i privades, incloent-hi la Col·lecció d’Art del Banc de Sabadell, la Col·lecció Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya i la Biblioteca de la Universitat d’Illinois, Urbana-Champaign.

 

Érika Goyarrola

(Docent i comissària)

Docent, comissària i gestora cultural. En l’actualitat, col·labora amb el departament d’exposicions itinerants de la Fundació la Caixa, és professora en el Grau d’Arts i el Màster de Gestió Cultural de la UOC, així com en diferents escoles d’art i fotografia, com, IDEP Barcelona o CFC Bilbao. Col·labora amb la fundació MAPFRE i ha treballat en el museu Jeu de Paume (París), l’estudi Carlos Arroyo Arquitectos (Madrid) i Contact Press Images (NY).

Rebeca Méndez

(Galerista)

Després de treballar en l’àrea museística decideix aplicar els seus coneixements i experiència en la relació del públic amb l’art. Per a això funda la galeria El Catascopio en 2014, buscant solucions als problemes actuals de comunicació entre art i públic, i explorant noves vies d’interacció entre ells.

En 2019 comença el nou projecte Alalimón en una cerca de noves fórmules de galerismo.

 

Marc Ávila Català

Marc Ávila Català

(Coordinador de l’activitat) 

Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2019) i posteriorment graduat en el Màster Universitari d’Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2019-2021)

La seva obra ha estat exposada en diferents festivals, mostres i galeries d’art.

S’incorpora al festival a raó de ser el primer guanyador del Visionat de Portafolis i coordina el visionat des de l’edició següent.

Frederic Montornés

(Crític d’art i comissari)

Entre les exposicions que ha comissariat destaca “Especies de espacios”, realitzada al MACBA i el projecte “Obras los Depósitos”, realitzat en 10 museus de Catalunya l’any 2020.

Des de l’any 2013, publica textos sobre art de manera irregular a la seva web. Entre el 2017 i el 2021, va ser director de continguts del programa de televisió Territori Contemporani, produït per VOTV i emès per la XAL. I entre el 2021 i el 2023, va ser comissari de “Pasado/Presente”, un programa pilot d’intervencions artístiques en 4 espais patrimonials de Catalunya.

© Fotografia Roberto Ruíz

Nerea Ubieto

(Comissària independent)

Comissària independent, assessora de col·leccions, docent del Màster de PHE i crítica a l’ABC Cultural. Àmplia experiència en l’àmbit privat i institucional. Gran activadora de relacions productives amb diversos agents artístics.

Ha comissariat importants exposicions, dirigit cicles de conferències, cursos de comissariat i tallers com “Curaduría desde la escucha” en el Centro de Arte La Regenta (Las Palmas); “A ver si nos aclaramos” a Tabacalera Madrid i és guionista col·laboradora en Metrópolis RTVE

 © Fotografía Germán Gómez

Guanyadors/es d’edicions anteriors

“Fronton Walls in Spanish Villages” 2023
Gunnar Knechtel

GUNNAR KNECHTEL

“Hijos del ciervo” 2022
José Luis Carrillo

“Exodus” 2021
Florence Cuschieri

“Homo et Natura” 2020
Marc Àvila

Tens més preguntes? Contacta amb nosaltres a espaifotografic@gmail.com

Tots els patrocinadors Amb el suport de: