Open Call per exposar al Revela’t 2024

La convocatòria per exposar té com a objectiu seleccionar tres projectes realitzats en l’àmbit de la fotografia analògica que seran premiats (producció o transport i fee) i exposats a la pròxima edició del Festival Revela’t que tindrà lloc del 18 de maig fins al 16 de juny de 2024. A part d’aquests tres primers projectes premiats, es poden seleccionar diversos més que poden ser exposats si ho desitgen els seus autors i autores, però en aquest cas sense les ajudes dels premis.

L’oportunitat d’exposar al festival inclou suport en el viatge i estada dels guanyadors, promoció internacional i espais d’encontre amb altres professionals de l’àmbit cultural i concretament el fotogràfic.

La convocatòria està oberta a tots/es els/les fotògrafs/es que tinguin un projecte analògic i l’ambició, el desig i la motivació de mostrar-lo al món. Revela’t és una plataforma de projecció que posa al mateix nivell i acull cada any fotògrafs/es de referència internacional i emergents, perquè creiem en la força dels projectes i en la importància de donar oportunitats als autors/es que encara no tinguin una trajectòria consolidada. Revela’t significa projecció internacional a qualsevol nivell del camí de l’autor/a.

Tots/es els/les participants, seleccionats/des o no, tindran l’oportunitat de compartir el seu treball en una projecció digital que tindrà lloc a la seu principal del festival.

Convocatòria tancada. La data era fins el dia 18 d’octubre de 2023.

Sobre el festival

El Festival de Fotografia Analògica Contemporània Revela’t és el primer festival analògic del món i se celebra des de fa dotze anys a Vilassar de Dalt (Barcelona). El festival és una celebració d’un mes al voltant de la fotografia analògica que inclou exposicions, markets, tallers, revisió de portafolis, residències… i moltes altres activitats, reunint en un mateix espai artistes rellevants i propostes emergents, algunes exhibint per primera vegada.

Durant el cap de setmana principal del festival, tots els autors es reuneixen i coneixen en persona, es preparen multitud d’activitats i trobades com ara un brunch amb galeristes, comissaris, editors i altres professionals de l’àmbit fotogràfic, visites guiades, presència a mitjans, conferències … Una de les coses més valuoses que obtindràs de Revela’t són els contactes importants que coneixeràs i les relacions que crearàs aquí.

Qui pot presentar-se a l’Open Call

Poden inscriure’s a la convocatòria fotògrafs/es aficionats, amateurs o professionals de qualsevol nacionalitat, origen o lloc de residència, que tinguin un projecte en el camp de la fotografia química o analògica i que tingui relació amb el tema de l’edició 2024, IDENTITY (Identitat).

Com presentar-se

Per tercer any consecutiu ho fem a través de Picter, una plataforma molt utilitzada per aquest tipus de convocatòries, molt fàcil d’usar i que et permet guardar els teus projectes per presentar-los a altres convocatòries d’arreu del món. També és una eina molt pràctica de cara al jurat, fent les votacions més àgils però també més conscients i acurades.

Quan vagis a pujar el projecte et demanarà una BIO (fins a 1500 caràcters) i una DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE (fins a 2500 caràcters) i entre 10-15 imatges de 1500px mínim pel costat més llarg i en format JPG. Això és tot. Si ho prepareu abans, fareu tot el procés molt ràpid.

Es pot presentar més d’un projecte, però com a inscripcions independents.

Jurat

Rafa Doctor (Calzada de Calatrava, Ciudad Real, 1966)
Historiador d’art i gestor cultural

Ha treballat a MNCARS, Casa d’Amèrica, Canal d’Isabel II. Ha creat i dirigit MUSAC, ha estat director de CAF. Actualment, dirigeix los “Encuentros de Nuevos Artistas” a Santiago de Compostela i Editorial Los Doscientos

És el fundador d’Animal Capital i autor de Monstersforanimals.

David Hill (Southampton, Regne Unit, 1969)
Director de David Hill Gallery

Va estudiar fotografia a Berkshire College of Art & Design, David Hill va treballar a la indústria musical abans d’obrir David Hill Gallery a West London el 2015. La galeria destaca per la seva perspicaç selecció d’obres d’art, que sovint han passat per alt però que capturen de manera representativa els canvis culturals i polítics del context.

Špela Pipan (Eslovenia, 1987)
Curadora i gestora de projectes a Photon Gallery

Špela Pipan és una curadora i gestora de projectes a Photon Gallery (Ljubljana i Viena), especialitzada en fotografia moderna i contemporània. Ha comissariat diverses exposicions i investigat sobre la història de la fotografia al seu país natal. Coorganitzadora del programa educatiu de Photon Gallery, dirigit a joves fotògrafs i la seva introducció al mercat artístic internacional.

Premis

Els tres guanyadors rebran els següents premis.

Per al detall complet, consulteu les Condicions Generals

  • Producció o transport del projecte
  • Suport en viatges per venir al festival durant el Main Weekend
  • Allotjament per 1 nit durant el Main Weekend de Revela’t
  • Visibilitat i promoció Nacional i Internacional
  • FULL PASS i accés a l’exclusiu BRUNCH
  • Inclusió al programa del festival
  • Trobar-se amb professionals de la indústria durant el Main Weekend
  • Presència en els mitjans de comunicació

Tots/es els/les participants tindran l’oportunitat d’exposar el seu projecte en una projecció digital durant tot el mes del festival, que tindrà lloc en el mateix espai que la resta d’exposicions. En fer la inscripció al formulari i donar el teu consentiment, automàticament el teu projecte passarà a formar part de la projecció digital.

FAQS

M'agradaria enviar més d'un projecte. És possible?
Sí, clar. Pots enviar tants projectes com vulguis, cada un d’ells compta com una inscripció.
Puc participar com a duo o col·lectiu?
Sí, ho pots fer. Cada any tenim exposicions de col·lectius i duos.
Qui cobreix els costos de producció de la meva obra?

Els tres primers guanyadors comptaran amb la producció i l’exposició de la seva obra (valorat entre 1500-500€ depenent de la seva puntuació en la convocatòria). Cada any seleccionem alguns projectes addicionals per brindar-los l’oportunitat d’exposar al nostre festival. No obstant això, el festival no cobrirà els costos de les produccions no guanyadores.

Està assegurada la meva exposició?

Les teves obres estaran assegurades durant el període en què s’exhibeixin al centre del festival.

Podré vendre la meva obra?
Sí, l’organització proporcionarà al públic dossiers amb els preus de venda de les obres durant tot el període del festival.
Què cobreix la tarifa d'inscripció?
La tarifa de 20€ contribueix a cobrir els costos administratius que inclouen el procés de selecció, així com la promoció de la convocatòria, el festival i les exposicions individuals. Si ets un/a Amic/a de Revela’t, donat que ja contribueixes al festival, tens un 50% de descompte en cada inscripció.
Puc presentar el meu projecte si ja ho vaig fer l'any passat?
Per descomptat! Fins i tot pots enviar el mateix projecte si ho desitges! El tema ha canviat, i potser aquest any s’hi adapta millor!
El projecte ha de ser exclusiu o inèdit?
No, el teu projecte pot haver estat mostrat o presentat en altres convocatòries o festivals.
Si sóc Amic/ga de Revela't, com puc obtenir el meu descompte del 50%?
Tots els Amics/es de Revela’t rebran un CÓDIG per correu per a accedir a la convocatòria amb el descompte.
Rebré comentaris sobre el meu treball?
A causa del gran nombre d’inscripcions que es reben, el jurat no podrà proporcionar comentaris específics.

Condicions Generals

Tens més preguntes? Contacta’ns a espaifotografic@gmail.com

Tots els patrocinadors Amb el suport de: