Visionat de Portafolis
23 de maig de 2025
Cada autor/a tindrà un lloc assignat amb el seu nom i una taula on posar les imatges, i els visionadors aniran movent-se en períodes de 20 minuts d’una taula a l’altre. Aquest mètode permetrà als fotògrafs/es tenir percepcions individuals de cada visionador i adquirir coneixements i consells diversos i personals.
Els 18 participants tindran una acreditació que els donarà accés il·limitat a totes les exposicions del festival. A més, estaran convidats a un sopar privat el mateix divendres després de la inauguració, amb la resta d’autors, residents, galeristes i visionadors per a poder continuar les converses de manera més distesa.
Torn matí: de 10:00 a 13:15h i torn tarda: de 16:00 a 19:15h
Els seleccionats han sigut

Ana Pinto
Entornos naturales y propios

Anna Weidle
Woman in Menopause

Camila Gattamelati
Portraiture


Eva Casanueva
INTENTO DE BRILLAR: Breve ensayo sobre el parecer exterior y el padecer interior.

Let’s Get Sun-Kissed

Glauco Canalis
Sicily 49



Kensaku Hopf
SEKIZEN

Lana Ross
Soup Flower


La Casa de Ucrania

Olivia de Villaine
The Weight of Care



Simone Padelli
Il sentiero e Il labirinto (The Path and The Labyrinth)

Visionadors/es
Un jurat format per Marc Ávila i l’equip directiu del festival, ha seleccionat a divuit fotògrafs/as que participaran en l’activitat.
L’equip de visionadores/as experts/as que comentaran els vostres projectes estarà compost per deu professionals de l’àmbit fotogràfic.

Marc Ávila Català
(Coordinador de l’activitat)
Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2019) i posteriorment graduat en el Màster Universitari d’Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2019-2021).
El seu treball ha estat exposat en diferents festivals, mostres i galerias d’art.
Coordina el visionat des de 2021.

Daniel Belinchón
(Gestor i productor cultural)
Gerent de Territori Foto i promotor i director de FOC (Fotografia Observatori Cultural), des d’on organitza el FEM FOC i el FER FOC.
Va coordinar l’Aula de Fotografia de la Universitat Jaume I. Creador i director d’Imaginària Photography Fest, fins al 2022. Promotor i comissari del Projecte “La Visual del Mercat Central” de l’Ajuntament de Castelló. Director de seminaris, tallers i cursos de formació en cultura visual, art i fotografia.

Natàlia Chocarro
(Assessora dArt)
Assessora d’Art en la Fundació Vila Casas. Ha comissariat projectes com “Isidre Manils. Fora de camp”, “Vicenç Viaplana. Els llocs de la pintura”, co-comissariat al costat d’Àlex Susanna (Espais Volart, gener-maig 2021), “Mayte Vieta. Estimar és un lloc (Estimar és un lloc)” (Museu de la Garrotxa, juliol-octubre 2021), “Antoni Tàpies. La resistència del signi” (Castillo de Vila-seca, Tarragona, juny 2020-gener 2021). Des de 2014 publica periòdicament en la revista Bonart.

Isabel Elorrieta
(Gestora cultural )
Dirigeix des de 2012 la Fundació Ankaria Madrid, dedicada a la promoció de l’art a través de premis i beques com el Premi Ankaria fotografia.
Directora de revista G&E des de 2012, publicació centrada en l’edició, el llibre i l’obra sobre paper. Ha dirigit la Fira Estampa durant 9 anys, comissariat d’exposicions i col·labora com a assessora de col·leccions. En l’actualitat ha obert amb els seus socis Espai Argent, un lloc de trobada per a l’art i la cultura a Madrid.

Albert Gusi
(Responsable de Grisart Lab)
Grisart Lab és una plataforma de cultura visual que desenvolupa diversos projectes entre els quals destaquen: el festival Panoràmic des de 2017, el festival NYS Polígon Arts que vincula indústria i cultura des de 2021 i la gestió de programes de exposicions a través del projecte Talent Visual o l’editorial HAMMS Edicions, i la programació anual de fotografia en l’espai Grisart Lab.
També treballa en el programa Ciutat Vella, Ciutat Arxiu (Barcelona).

Alex Llovet
(Editor i fotògraf)
Alex Llovet és editor i cofundador de l’editorial especialitzada en fotolibros Edicions Possibles.
Va estudiar humanitats, cinema, i fotografia en el IEFC on ara exerceix com a professor. Ha publicat set fotolibros, exposat en nombrosos països i rebut diversos premis entre els quals destaquen Poylatam i ArtsLibris, així com finalista en Arles Prix du Livre, Lucie Photobook Price i PHE; esment d’honor en Nexofoto i Arles Prix du Livre (com a editor), i guanyador de LensCulture Critics Choice i Life Framer.

Frederic Montornés
(Critic d’art i comisari)
Entre les exposicions que ha comissariat destaca “Especies de espacios”, realitzada en el Macba, i el projecte “Obras de los depósitos”, dut a terme en 10 museus de Catalunya l’any 2020.
Entre 2017 i 2021, va ser director de continguts del programa de televisió Territori Contemporani, emès per la XAL. Entre 2021 i 2023, va ser comissari de “Pasado/Presente”, programa pilot d’intervencions artístiques en 4 espais patrimonials de Catalunya.
© Fotografía Roberto Ruíz

Marta Sesé
(Comissaria, editora i crítica d’arte)
Treballa i investiga des del comissariat, l’edició i la crítica d’art. Se centra en la revisió crítica dels imaginaris, la resistència a l’homogeneïtzació estètica i de l’experiència, les temporalitats i el seu vincle amb la matèria, així com la construcció de formes de pertinença.
Actualment, és coordinadora editorial del MACBA i escriu en diverses revistes especialitzades en cultura contemporània.

Tania Sharapova
(Fotògrafa i artista visual)
Després d’una dècada com a editora de fotografia a Condé Nast Rússia, va treballar com a fotoperiodista per a mitjans com National Geographic Russia i Condé Nast Traveler Russia.
Ha rebut premis com el 1r Premi del Festival Revela’T (2024, ES), l’Innovate Grant (2024) i la Cortona On The Move | PhMuseum Photography Grant (2022).

Arnau Sidera
(Editor i fotògraf)
Forma part del col·lectiu Can Grapes, dedicat a la creació, edició i distribució de fanzines i publicacions de fotografia. També és editor de la revista de fotografia analògica Harpo Magazine.
Realitza acompanyament i seguiment de projectes personals de diversos autors/as i compagina encàrrecs comercials amb la creació de la seva obra artística personal, tant en l’àmbit expositiu com editorial.

Anna Surinyach
(Periodista i editora gràfica)
Cofundadora y editora gráfica de la revista, especializada en periodismo narrativo, 5W. Es miembro del colectivo de fotógrafas Women Photograph. Ha codirigido los documentales Misbah y #Boza. En 2024 ha sido ganadora de los Estambul Photo Awards y finalista de los premios Pictures Of the Year, del Premio Luis Valtueña y del Premio Gabriel García Márquez de Periodismo.
© Fotografia Tino Soriano
Premi
Però hi ha més: d’entre tots els projectes del visionat, se seleccionarà un que participarà com a exposició en el festival Revela’t 2026. El festival es farà càrrec de la producció, muntatge, fee i despeses derivades. Serà seleccionat per l’equip del Revela’t, i comptarà amb l’opinió i el consell dels visionadors. Es tindrà en compte la qualitat del projecte, que encaixi amb el tema de l’edició 2026 i que funcioni amb el discurs expositiu.
A més, els divuit participants del Visionat rebran un FULL PASS per accedir a les exposicions i conferències del festival Revela’t 2025.
Calendari
Data d’inici de la inscripció 20/12/2024Data final de la inscripció 23/02/2025Data d’anunci de la resolució 11/03/2025- Data de l’esdeveniment 23/05/2025
Guanyadors/es d’edicions anteriors
Vincent Wechselberger


José Luis Carrillo

Florence Cuschieri

Marc Àvila
