Re-enfoca el teu present. Fotografia i Mindfulness

Taller amb Nacho Rivera

Dijous 23 de maig

Avui en dia, l’atenció s’ha convertit en el nostre bé més apreciat. A totes hores, les distraccions s’apoderen del nostre temps, energia i creativitat. Per combatre aquesta inèrcia, entrenar l’atenció és essencial, i per això, la fotografia és una eina molt poderosa, ja que ens exigeix plena concentració: només podem fotografiar aquí i ara.

Analitzant l’íntima relació entre fotografia i mindfulness, i amb un enfocament merament pràctic, aquest taller convida a treballar sobre la mirada fotogràfica personal, a descobrir noves possibilitats creatives i explorar diferents estratègies de creació. També proposa reflexionar sobre el propòsit de les nostres imatges, per buscar el sentit al nostre treball i així entendre millor la nostra manera de mirar.

Al final del taller, les alumnes i els alumnes tindran noves eines per madurar i interpretar millor la seva mirada personal, cultivar l’atenció i gaudir de l’acte fotogràfic amb voluntat creativa.

Nacho Rivera

És un fotògraf documental establert a Londres. Amb un enfocament serè i artístic, la fotografia de Nacho es delecta en els detalls, destacant el subtil i inesperat. Les seves imatges conviden a la reflexió, amb un marcat interès per la narrativa.

Com a professor de fotografia i mentor, ha compartit els seus coneixements i experiència en escoles com Lycée Français Charles De Gaulle o Kings College a Londres i les seves fotografies han sigut publicades en nombrosos mitjans. Actualment, imparteix tallers i mentories de fotografia en línia i en persona a Londres i a Espanya. Paral·lelament al seu treball comercial i docent, Nacho Rivera desenvolupa projectes fotogràfics personals amb una marcada mirada humanista.

“La fotografia m’ajuda a entendre el món, i a mi mateix, des d’una mirada humanista. M’interessa el concepte de connexió: entre les persones, el nostre entorn i nosaltres mateixos. Em preocupa que la societat moderna s’estigui tornant més individualista, polaritzada i superficial. En resposta, la meva curiositat sobre les cultures em porta a explorar els vincles subtils entre elles, plantejant preguntes sobre valors com l’empatia, el respecte i l’espiritualitat.

Per als meus projectes personals trio treballar amb pel·lícula en blanc i negre. Utilitzar càmeres analògiques m’obliga a fotografiar més a poc a poc i amb més atenció, permetent-me establir connexions més íntimes amb les persones i espais que fotografio.”

– Nacho Rivera

Horari

Idioma: Cast/Cat

El taller té una durada de 8 hores i es durà a terme en el

Museu Arxiu Municipal, Carrer Marqués de Barbarà, 9, Vilassar de Dalt

Dijous 23 de maig 10 a 14h i de 16 a 20:00h*

El preu és de 110€ 

Disponible en Pack Nacho Rivera+Eduardo Momeñe+Estela de Castro que inclou aquest taller junt amb “El retrat i altres fotografies” i “Sobre el retrat”. Adquireix-ho a l’hora de pagar.

10:00 -14:00 hores. Benvinguda i presentacions. Introducció: connexions entre mindfulness i fotografia. Pràctica de l’atenció. El plaer de mirar. Inspiració i poesia en el dia a dia. Anàlisi de treballs fotogràfics de diferents autors i els seus interessos. Pràctica fotogràfica: reflexió i propòsit.

14:00 -16:00 hores. Descans per dinar* i xerrada relaxada.

16:00-20:00 hores. Distraccions i les seves conseqüències en el procés creatiu. Pràctica de l’atenció. Connexió amb el nostre entorn i les persones mitjançant l’observació i l’acte fotogràfic. Pràctica fotogràfica amb suport del professor. Creació d’hàbits. Idees per a projectes.

Preguntes i conclusions.

*Dinar no inclòs.

 

Apunta’t ara

Condicions de cancel·lació

Tens més preguntes? Contacta amb nosaltres espaifotografic@gmail.com

Tots els patrocinadors Amb el suport de: