Retrats i altres fotografies

Taller amb Eduardo Momeñe

Divendres 24 de maig

Retrats i altres Fotografies és un curs teòric amb finalitat pràctica al càrrec d’Eduardo Momeñe, i que proposa aportar algunes dades i idees que ens apropen al procés d’elaboració del retrat d’estudi. 

Entenem l’estudi no com un lloc especial replet de flaixos electrònics i de sofisticades càmeres amb trípode, sinó com el nostre espai on podem “construir” les nostres fotografies.

La idea d’estudi planteja, abans de res, una fotografia controlada fins al mínim detall. Diguem que el retrat i la figura requereixen certs protocols, i que un cop coneguts, ens poden ajudar a resoldre les nostres fotografies amb més consciència i millors resultats, a més de simplificar la nostra pràctica fotogràfica. 

Retrats i altres Fotografies no és un curs d’il·luminació –si bé lògicament es parlarà de llum-, si no d’aproximació a la manera -sens dubte, hi ha unes altres- en la qual treballa Eduardo Momeñe en un dels més apassionants “temes” que ofereix la fotografia, com és el retrat i qualsevol de les seves modalitats.

Eduardo Momeñe

Fotògraf i autor de destacats assaigs sobre estètica fotogràfica, ha impartit nombrosos cursos, tallers i seminaris. Viu la fotografia des de l’ensenyament, l’estudi del llenguatge i el “plaer” de fer fotografies.

És autor de La Visión Fotográfica, llibre de referència per introduir-nos en la fotografia. Altres llibres seus són Las Fotografías de Burton NortonEl Placer de Fotografiar, We were not There i Arts & Photographs.

Ha portat la seva visió a la pantalla amb projectes com la sèrie de televisió La Puerta Abierta, així com a través de la revista Fotografías, consolidant-se com una figura influent en l’escena fotogràfica tant en l’àmbit editorial com en l’audiovisual.

La seva primera exposició fotogràfica la va realitzar en la Galería Nikon de Barcelona en 1974. Des de llavors les seves fotografies han sigut exposades en galeries i institucions de diferents països i formen part de col·leccions públiques i privades. Des del seu estudi a Madrid ha dut a terme fotografies de moda, il·lustració i retrat per revistes com Vogue, Marie Claire, Elle, AD o Style.

Horari

Idioma: Cast/Cat

El taller té una durada de 7:30 hores i es durà a terme en el

Museu Arxiu Municipal, Carrer Marqués de Barbarà, 9, Vilassar de Dalt

Divendres 24 de maig 10 a 14h i de 16 a 19:30h*

El preu és de 110€ 

Disponible en Pack Nacho Rivera+Eduardo Momeñe+Estela de Castro que inclou aquest taller junt amb “Fotografia i Mindfulness” i “Sobre el Retrat”. Adquireix-ho a l’hora de pagar.

Només necessites alguna cosa per a prendre apunts i ganes d’aprendre.

 

*Dinar no inclòs.

 

Apunta’t ara

Condicions de cancel·lació

Tens més preguntes? Contacta amb nosaltres espaifotografic@gmail.com

Tots els patrocinadors Amb el suport de: