Sessió de Visionat de Portafolis

Divendres 9 de juny

El visionat de portafolios és una activitat tancada i per això no podràs assistir si no has estat seleccionadx. Funciona a través d’una convocatòria que va tancar el dia 29 de març i a la qual es van presentar 141 projectes de 114 autors de 26 països.

De tots els projectes rebuts s’han triat divuit seleccionadxs que tenen l’oportunitat de presentar els seus projectes a nou de lxs onze expertxs que tenim en aquesta edició. Són galeristes, comissàries, directors de festivals, crítiques i editors, que passaran 20 minutos amb cada unx, al llarg de 3 hores, donant inputs, consells i comentaris constructius sobre el seu treball.

Aquest esdeveniment permet obtenir una perspectiva externa i professional dels projectes en desenvolupament, i fer contactes que puguin impulsar les seves carreres en el panorama nacional i internacional. A més de tenir l’oportunitat de guanyar premis proporcionats per les nostres marques amigues.

Té lloc en dues sessions: matí o tarda.

Els/Les seleccionats/des han sigut…

Francisco González Camacho
En Otra Parte

frangc.com
@frangccom

Felipe Abreu
Lost in paradise

felipeabreu.carbonmade.com
@felipeabreus
Maria Solà
M_MYDENTITY, I confess without regrets

@mama_colapso

Adam Rouhana
Before freedom

@neurotrophik

Jason Gardner
We The Spirits: Traditional Carnaval On The Edge

jasongardner.net
@visualanthropology1

Antoine Horenbeek
In the Kingdom of discretion

antoinehorenbeek.com
@antoinehorenbeek
Glauco Canalis
The darkest the night, the brighter the stars

glaucocanalis.com
@glaucocanalis

Elissavet Sikalou
Metamorphosis – A story of decay

@elissavet_sik

Gunnar Knechtel
Fronton walls in Spanish villages

gunnarknechtel.com
@gunnarknechtel

Juan de la Quintana
Ya no cantan los vencejos

juandelaquintana.com
@j.delaquintana
Roman LE
Zona Zero

romanle.com
@romanle

Francesca Faulin
L’originale, l’ombra e la ripetizione

francescafaulin.com
@francescaonfilm

Virginia Villacisla
ANTIÁLBUM FAMILIAR

virginiavillacisla.com
@villacisla

Silvia Ayerra
Diente de leche

@sil_ayerra_

Yvette Marie Dostatni
American Dream

ymdphoto.com
@ymdphoto

Salva Borrego
La Jaula Dorada

salvaborrego.com
@salvaborrego

Jesus Visauta
Un buen día

@jvisab

Helena Borjesson Carazo
Mollsjön

helenaborjesson.com
@helena.borjesson

Visionadors/es

El jurat que seleccionarà als divuit fotògrafs/es que participaran en l’activitat, estarà compost pel coordinador de l’activitat, el Marc Ávila i l’equip directiu del Revela’t.

L’equip de visionadors/es experts que comentaran els vostres projectes estarà compost per onze professionals de l’àmbit fotogràfic.

Marc Àvila (coordinador)
Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2019) i graduat en el Màster Universitari d’Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2019-2021). El seu treball ha estat exposat en la mostra “Sense Títol” de la Universitat de Belles Arts de Barcelona (2019), a la Fundació Muxart, Espai d’art i creació contemporanis (2017), en la Galeria Valid Foto Bcn (2021), al Festival de Fotografia Fine Art Igualada (2022) i premiat en certàmens i mostres internacionals com el Revela’t 20, el Tòquio Int. Photo Award (2021) o Boutographies Rencontres photographiques de Montpeller (2021).

Natalia Chocarro
Des de 1999 treballa en la Fundació Vila Casas, actualment com a assessora d’Art. Ha comissariat projectes com “Isidre Manils. Fora de camp” (Museu Ca Framis, febrer-maig 2022), “Vicenç Viaplana. Els llocs de la pintura”, co-comissariat al costat d’Àlex Susanna (Espais Volart, gener-maig 2021), “Mayte Vieta. Estimar és un lloc (Estimar és un lloc)” (Museu de la Garrotxa, juliol-octubre 2021), “Antoni Tàpies. La resistència del signe” (Castillo de Vila-seca, Tarragona, juny 2020-gener de 2021)… Des de l’any 2014 publica periòdicament en la revista Bonart. Entre 1995-98 va treballar en la Fundació Joan Miró de Barcelona.

Carmen Dalmau
Llicenciada en Història de l’art i Història moderna i contemporània. Comissària independent d’exposicions, crítica d’art i professora d’Història de l’art i estètica en el Màster de fotografia EFTI i en diverses escoles de fotografia on imparteix tutories i tallers. Autora del blog de fotografia “Antevuestrosojos”. Autora de l’assaig “Elogio de la Mirada”. Col·laboradora de diferents publicacions d’art contemporani. Directora de la Galeria Zero fins a la seva clausura el 2019. Vicepresidenta de la Plataforma per Centre de Fotografia i Imatge.

Jose María Díaz Maroto
Fotògraf, docent, comissari independent i promotor d’art. En l’actualitat és el vigent director de l’Escola Internacional de Fotografia Alcobendas PhotoEspaña PIC.A. Com a professor imparteix classes en diferents cursos de fotografia, forma part del claustre de professors del Màster PHotoEspaña en fotografia, a més de realitzar labors d’assessorament a col·leccionistes privats. Des de 2007 al 2020 va ser Conservador i Comissari de la Col·lecció Alcobendas de Fotografia. Com a docent va dirigir el departament de fotografia a l’Ajuntament d’Arganda des de 1990 fins a 1997. Professor titular a l’Escola d’Arts Visuals TAI des del 2012 fins al 2015. Ha publicat més de cent cinquanta articles des de 1983 en nombroses revistes… i també en llibres i catàlegs.

Laura González
Comissària de projectes i productora formada en art i creativitat i en innovació organitzativa i social. Ha desenvolupat la seva carrera professional en el camp de la comunicació estratègica i corporativa, especialitzant-se en entorn digital, sector cultural, esdeveniments i festivals.
El seu projecte artístic és Chiquita Room, un centre d’art i creació contemporània a Barcelona, que desenvolupa la seva activitat com a galeria, residència, editorial i escola d’inspiració. Fundat per Laura en 2018 com a herència de la microeditorial de llibres d’artista Chiquita Edicions. Està enfocat en el treball interdisciplinari i col·lectiu, amb la voluntat de donar suport al talent local i internacional i amb un profund compromís d’escolta per a fomentar el potencial creatiu de persones i grups.

@chiquitaroom

Sandra Maunac
Comissària independent i directora de les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus de Menorca des de la seva creació en 2017. És membre de la Plataforma pel Centre de Fotografia i Imatge.
El seu objectiu, com a especialista en temes postcolonials i estudis culturals, va ser impulsar a artistes amb la finalitat d’aportar altres mirades, canviar l’hegemonia occidental predominant i enriquir les nostres percepcions del món. Sempre des d’una perspectiva internacional, global, múltiple i variada, defensant a creadors que són conscients que la imatge ja no és suficient, als crítics amb el mitjà i els llenguatges del qual són transversals i múltiples, defensant projectes que exploren les possibilitats de comptar d’una altra manera.

@sandramaunac

Frederic Montornés
Des de la seva llicenciatura en Historia de l’Art per la Universitat de Barcelona, l’any 1989, Frederic Montornés exerceix en règim d’autònoms com a crític d’art i comissari d’exposicions independent. S’interessa per l’exploració i anàlisi dels llenguatges artístics contemporanis que l’impulsen a reflexionar a partir de qüestions inesperades, imprevistes i desconegudes. Allò que pensa ho escriu en textos que publica en mitjans especialitzats en art, catàlegs d’exposicions individuals i les exposicions que comissaria en institucions públiques, privades, comercials o alternatives. Però no hi ha catàleg de totes les exposicions. Entre les darreres exposicions que ha comissariat destaca Espècies d’espais, realitzada al Macba entre 2015-2016 i el projecte Obres els dipòsits, realitzat en 10 museus de Catalunya l’any 2020.

Fotografia realitzada per Roberto Ruiz

montornes.net

 

Silvia Omedes
Gestora cultural, comissària independent, agent, editora i professora de fotografia documental. Dirigeix la fundació Photographic Social Vision des de 2001.
Ha treballat en el Guggenheim de NY, en el CCCB de Barcelona i per a World Press Photo a Amsterdam. Com nominadora de jóven talent col·labora amb el Premi Incipiens Albert Camús, el Leica Oscar Barnack Award, el Prix Pictet i la beca Joop Swart Masterclass. Ha estat jurat dels premis Poy Latam, Luís Valtueña, Jove Talent FNAC, Luis Kasado. Representa arxius fotogràfics com el de Joana Biarnés, Jacques Léonard, Isabel Azkárate, Leopoldo Pomés, Ferran Freixa, Manuel Outumuro i Oriol Maspons. Des de 2014 és membre del Comitè que impulsa el Pla Nacional de Fotografia de la Generalitat.

Fernando Peracho
Llicenciat en Belles arts, Restauració i Fotografia. De 2001 a 2009 va ser responsable de la fotografia de la Galeria Hartmann a Barcelona.
En 2009 cofunda la galeria Valid Foto BCN, galeria especialitzada en fotografia, on actualment treballa com a director.
Des de 2015 promou BIPA, Premi Internacional de Fotografia de Barcelona.

Llorenç Raich
Professor del IEFC, assagista i comissari. Participa regularment com a ponent, professor i jurat en festivals i institucions, així com en el comissariat d’exposicions i jornades internacionals de fotografia. La seva línia de recerca se centra en la teoria i la pràctica dels aspectes poètics i narratius implícits en el llenguatge de la fotografia.
En la seva faceta d’assagista ha publicat les següents obres: “Corpografía. El cos en la fotografia contemporània”, “Poètica fotogràfica” i “Fotografia i motiu poètic”, “Fotografia com a poesia”, i “Sobre la imatge poètica”.

llorencraich.com

Arianna Rinaldo
Va començar el seu camí dins del món de la fotografia com a directora de l’arxiu de Magnum Photos a Nova York (1998-2001) i després a Itàlia, fins al 2004, com a editora gràfica de la revista Colors. A partir d’aquest any comença a treballar com a freelance i consultora, col·laborant amb editorials i institucions nacionals i internacionals. Des del 2012, continua desenvolupant projectes fotogràfics a nivell internacional des de Barcelona. Com visionadora és convidada en els esdeveniments de fotografia més reconeguts a nivell internacional. Fins a 2021 va ser directora artística del festival Cortona On The Move, a Toscana.

@arianna_rinaldo_curator

Josep Rigol
Fotógrafo y gestor cultural. Expuso en Europa y EEUU. Coordinó la revista Zoom y fundó las revistas Ajoblanco y Papel Especial. Crítico de El Correo Catalán, Guia del Ocio, La Vanguardia, Avui. Dirigió las galerías Procés y Pentaprisma. Organizó las Jornadas Catalanas de Fotografia (1980). Fundó y coordinó la Primavera Fotográfica (Generalitat, 1982-2004). Comisario de FotoPrés (Fundación La Caixa, 1983-2010). Coordinó el Libro blanco del patrimonio fotográfico de Cataluña (1986). Coordinador del festival SCAN Tarragona (2008-2020). Fundador de los premios Eurostars. Premio ACCA de la Crítica de Arte al Comisariado y Premio Fotoconnexió 2020 a la Trayectoria.

Premis

Es premiaran a quatre dels participants/es amb la intenció de què pugui continuar difonent el seu projecte:

  • Producció de l’exposició EGM i exposició en el festival Revela’t edició 2024
  • Exposició en la Galeria Valid Photo Barcelona
  • Beca de formació en el IEFC
  • Producció per FUJIFILM i exposició en la Wonder Photo Barcelona
  • Col·lecció de llibres de Kbr Mapfre

Els divuit participants/es al Visionat rebran un FULL PASS per accedir a les exposicions i conferències del festival Revela’t edició 2023.

Guanyadors/es d’edicions anteriors

“Homo et Natura”
Marc Àvila

“Exodus”
Florence Cuschieri

“Hijos del ciervo”
José Luis Carrillo

Termes i condicions

Tens més preguntes? Contacta’ns a espaifotografic@gmail.com

Tots els patrocinadors Amb el suport de: