Parera & Sorolla
Guaret
El guaret, una pràctica agrícola que deixa la terra sense cultivar per recuperar-la, simbolitza una pausa carregada de present. Aquesta sèrie fotogràfica de Parera & Sorolla explora aquest concepte com a metàfora d’un temps suspès entre el passat i el futur, on el present es converteix en un espai de reflexió i possibilitat.
A través de la mirada contemplativa de dos ancians, els protagonistes d’aquesta narració visual, es reconstrueix un relat oblidat en un món accelerat i artificial. Els objectes desubicats i els llocs inverossímils que capturen ens conviden a reimaginar històries i emocions que desafien el nostre present.
Aquesta exposició és el resultat d’un treball col·laboratiu entre dos fotògrafs que fusionen les seves mirades en un territori comú, creant una obra plural però coherent, tant visualment com conceptualment. Una invitació a contemplar el guaret com a espai de pausa, memòria i transformació.

Jaume Parera (Barcelona)
Fotògraf documental creatiu especialitzat en retrat d’autor. Format en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i en Fotografia al Màster de Nova Fotografia Documental de Labasad.
Desitja captar la bellesa no normativa a través de la memòria i els seus objectes. Busca empoderar al subjecte a partir de la seva diferència per a integrar-la en el present, connectar-lo i donar-li visibilitat.
El seu estil li permet connectar amb les persones i el seu context, explorant l’entorn que les envolta. Ha exposat el seu treball en galeries i festivals internacionals des de 1999 i va ser reconegut als Descobriments de PHE 2022, on també guanyà el Premi al Millor Foto llibre Autoeditat amb el projecte 0,99 €.
Joan Sorolla (Terrassa)
Fotògraf català, inicià la seva carrera a finals dels anys vuitanta en el camp de la premsa musical.
Des de 2008, ha desenvolupat un extens treball amb exposicions individuals i col·lectives, participació en festivals i la publicació de quatre foto llibres. Guanyador del Lensculture Visual Storytelling Awards 2019 en la categoria Documental, el seu treball explora les empremtes humanes en el territori i la memòria, combinant fotografia analògica i conceptualisme.
Sorolla defensa un paper social del fotògraf com a testimoni del seu temps, plantejant històries i reflexions sobre l’impacte de l’acció humana en el món que ens envolta.