Laura Van Severen & Mònica Pagès

El Camp d’Elles
Cal Garbat, S2

El projecte “El camp d’elles” parla del territori a través de les veus de les dones que l’habiten. Imatges i paraules ens apropen a la seva experiència de viure en un poble d’alta muntanya.

Cadascuna ha fet un camí diferent d’anada i tornada. Amb el seu retrat en imatges i paraules, desafiem les nocions sovint simplistes de la realitat “rural” i completem una geografia humana feta d’experiències tan variades com els corriols i les muntanyes que formen part del seu paisatge.

El projecte recull una realitat en constant transformació. No només la geografia i la fesomia del poble han canviat, sinó també l’aproximació i la comprensió de la condició femenina. Fa només vuitanta anys la seva vida estava sotmesa al determinisme del context, a eines rudimentàries de supervivència, a la terra i al bestiar. Ja al segle XX aquesta realitat queda suplantada pel treball a la fàbrica. Entrant al nou mil·lenni l’accés a altres professions, les noves tecnologies i una millor infraestructura han ampliat el seu horitzó i han introduït formes de vida que contemplen les possibilitats del turisme o el treball a distància. Les vides particulars esdevenen històries universals

Blanca Berlin

Laura Van Severen (1993, Barcelona) és fotògrafa. En el seu treball explora el paisatge i la relació que hi tenim.

Mònica Pagès (1972 Barcelona) és periodista i escriptora. És centra principalment en qüestions culturals, concretament en la música clàssica i els arts plàstiques.

 

La Laura i la Mònica és van trobar a Campelles la primavera del 2020. Procedents de diferents orígens i generacions, els seus camins van confluir en la necessitat d’explorar de primera mà la realitat dels donis amb una experiència vital vinculada a aquest entorn.

lauravanseveren.com

monicapagès.com

Tots els patrocinadors Amb el suport de: