OPEN CALL REVELA'T 2023

La convocatòria per a exposicions està destinada a tots aquells fotògrafs que tinguin un projecte analògic i l’ambició, les ganes i la motivació de mostrar-lo al món exposant en el primer festival de fotografia analògica contemporània del planeta.

Busquem propostes interessants, que es vinculin amb el tema de l’edició “Camins” des de perspectives originals i punts de vista diversos. Un tema obert i suggerent, que ens pot portar a molts llocs, camins de vida, camins imaginaris, marcats o peripatètics o el camí literal, que ens doni l’oportunitat de descobrir paisatges nous. Ensenya’ns el teu camí, fins on vols arribar?

Revela’T és una plataforma de projecció que posa al mateix nivell i engloba fotògrafs de rellevant importància internacional amb fotògrafs emergents perquè creiem en la força dels projectes i en la importància de donar oportunitats als autors que igual encara no tenen una reconeguda trajectòria, i així, ser el Revela’T un mitjà de projecció internacional en aquesta primera etapa del seu camí.

Se seleccionaran tres projectes guanyadors que s’exposaran en el Festival Revela’T 2023, però es donarà l’oportunitat a tots els participants de compartir el seu projecte en una projecció digital que tindrà lloc en la seu principal del Festival.

 

APUNTA'T AQUI!

CALENDARI

La ONZENA edició del Festival Revela-T se celebrarà del 3 al 18 de juny de 2023.

La convocatòria de projectes estarà oberta des d’ara fins al 20 de desembre de 2022. Després d’aquest període, no s’acceptaran propostes d’exposició.

El jurat emetrà el seu veredicte el 2 de febrer de 2023.

JURAT

Estem molt contents de comptar amb algunes figures rellevants de la indústria fotogràfica al panorama internacional, que seran els que seleccionin els tres projectes a exposar a Revela’T 2023.

Blanca Berlín

Sociòloga, fotògrafa i galerista. Va començar la seva trajectòria professional com a urbanista, per a anar a poc a poc decantant-se per la fotografia, professió que va exercir durant més de 20 anys. Les seves imatges i textos van il·lustrar diversos periòdics, revistes, llibres i guies de viatge tant en l’àmbit nacional com internacional. Des de 2007 dirigeix la galeria Blanca Berlín de Madrid especialitzada en fotografia nacional i internacional, entenent-se per tal la pluralitat de manifestacions visuals contemporànies acollides sota el paraigua de la hibridació. Ha comissariat exposicions i participat en jurats i visionats de portfolis. Entre altres premis, va rebre en 2012 el Premi Festival Off de PhotoEspaña a la millor exposició, rebent un Esment Especial en l’edició de 2018. En 2020 va ser guardonada amb el Premi a la trajectòria com a galerista atorgat per MAV (Dones en les arts visuals). Diversos dels artistes representats per la seva galeria han estat guardonats amb importants reconeixements, figurant en el seu catàleg una desena de Premis Nacionals de Fotografia, el més recent, el concedit en 2022 a Cristóbal Hara.

Micheal Kirchoff

Fotògraf, comissari i jurat independent, i defensor de les arts fotogràfiques. Ha estat jurat de Critical Mass de Photolucida, i ha revisat portafolios per a diverses organitzacions de fotografia artística i sense ànim de lucre als Estats Units i a l’estranger. Michael ha col·laborat com a escriptor en les revistes Lenscratch, Light Leaked i Don’t Take Pictures. A més, va passar deu anys (2006-2016) en la Junta dels Artistes Fotogràfics Americans a Los Angeles (APA/LA), donant conferències a artistes, així com esdeveniments de negocis per a la comunitat. En l’actualitat, és editor cap de la revista Analog Forever, editor fundador del lloc web d’entrevistes a fotògrafs, Catalyst: Interviews, i editor col·laborador de la columna Traverse, en One Twelve Publishing. Anteriorment, Michael va passar més de quatre anys com a editor de BLUR Magazine.

Moritz Neumüller

Comissari, educador i escriptor al camp de la fotografia i els nous mitjans. Ha treballat en llocs de recerca i direcció per a institucions internacionals com ara el Museu d’Art Modern de Nova York, La Fàbrica de Madrid i PhotoIreland, a Dublín. Actualment és cap de curadoria de la Photobookweek Aarhus, Dinamarca. Des del 2010 dirigeix The Curator Ship, una plataforma que brinda informació útil per als artistes visuals. Alhora, va iniciar el projecte ArteConTacto, per millorar l’accés a les arts i la cultura. Del 2016 al 2019, Neumüller va ser el Gerent de Comunicació del premiat projecte de la UE ARCHES.

CRITERIS DE SELECCIÓ

Podran presentar-se tots/es aquells/es fotògrafs/es de qualsevol nacionalitat, origen o lloc de residència, que desenvolupin la seva activitat tant a l’àmbit de la fotografia química com a l’analògica. Un jurat internacional valorarà positivament–però no serà obligatori— els projectes amb proposta expositiva i que siguin contemporanis. Es valorarà la relació amb el tema de l’edició. La decisió del jurat és irrevocable.

Els fotògrafs han de tenir en compte que per a presentar un projecte són necessàries entre 10 i 15 imatges en format JPG amb almenys 1500px en la vora llarga.

GUANYADORES OPEN CALL 2022

“A crack in the mirror”

Cristina Fontsaré

“Niewybuch”

Natalia Kepesz

“Bajo todos los cielos”

 Beberly Estay Estay

ejemplo convocatoria 2023
ejemplo convocatoria 2023
ejemplo convocatoria 2023

A més a més dels tres guanyadors, Revela’T va seleccionar altres projectes, que també es van exposar durant l’edició de 2022, tant en la seu principal de Vilassar de Dalt com en altres galeries de Barcelona.

“Cúmulo”

Daniel Fleitas

“One in Three Women”

Nieves Mingueza

Tales”

Atsushi Momoi

“Publish or Perish”

Bárbara Traver

“Madres”

Marisol Mendez

“Blanked”
ejemplo convocatoria 2023
ejemplo convocatoria 2023
ejemplo convocatoria 2023
ejemplo convocatoria 2023
Ejemplo convocatoria 2023
ejemplo convocatoria 2023

PREMIS

El 1er guanyador rebrà

 • Fins a 1500€ en producció o transport del projecte
 • Suport al viatge per anar al festival durant el Main Weekend fins a 150€.
 • Allotjament per a 1 nit durant el Main Weekend del Revela’T
 • Promoció nacional i internacional
 • Passi complet i accés al BRUNCH exclusiu
 • Inclusió al programa del festival 
 • Trobada amb professionals de la indústria durant el Main Weekend del Revela’T
 • Presència als mitjans de comunicació

El 2n guanyador rebrà

 • Fins a 1000€ en producció o transport del projecte
 • Suport al viatge per anar al festival durant el Main Weekend fins a 100€.
 • Allotjament per a 1 nit durant el Main Weekend del Revela’T
 • Promoció nacional i internacional
 • Passi complet i accés al BRUNCH exclusiu
 • Inclusió al programa del festival i promoció internacional
 • Trobada amb professionals de la indústria durant el Main Weekend del Revela’T
 • Presència als mitjans de comunicació

El 3er guanyador rebrà

 • Fins a 500€ en producció o transport del projecte
 • Suport al viatge per anar al festival durant el Main Weekend fins a 100€.
 • Allotjament per a 1 nit durant el Main Weekend del Revela’T
 • Promoció nacional i internacional
 • Passi complet i accés al BRUNCH exclusiu
 • Inclusió al programa del festival i promoció internacional
 • Trobada amb professionals de la indústria durant el Main Weekend del Revela’T
 • Presència als mitjans de comunicació

Tots/tes els/les participants tindran l’oportunitat d’exposar el seu projecte en una projecció durant tot el mes del festival que tindrà lloc al mateix espai que la resta de les exposicions.

FAQS

Sí, és clar. Pot presentar tants projectes com vulguis, cadascun compta com una inscripció diferent.

Sí, ho pots fer. Cada any tenim exposicions col·lectives i de duos.

Els tres primers guanyadors disposaran dentre 500 i 1500 euros per a la producció de l’exposició (depenent de la seva puntuació a la Convocatòria). Cada any seleccionem alguns projectes més per donar-vos l’oportunitat d’exposar al nostre festival. El festival no cobrirà els costos de les altres produccions.

Les teves obres estaran assegurades durant el període en què s’exposin al festival.

Sí, l’organització posarà a la disposició del públic dossiers amb el preu de venda de les obres durant tot el festival.

La quota de 20 euros contribueix a les despeses d’administració que cobreixen el procés de selecció, així com la promoció del festival i de les exposicions individuals. Si ets Amic/ga de Revela’T, com ja contribueixes al festival, et beneficies d’un descompte del 50% a la inscripció.

Per descomptat. Fins i tot pots presentar el mateix projecte si vols! El tema ha canviat i potser aquest any encaixa millor.

No, el teu projecte es pot mostrar o presentar a altres convocatòries o festivals, valorarem positivament els projectes que no hagin estat mostrats a Catalunya el darrer any (2021-2022).

 

Tots els Amics/gues de Revela’T rebran un CODI per correu per entrar a la convocatòria amb el descompte.

A causa del nombre de treballs presentats, el jurat no pot donar un feedback específic.

 

TERMES I CONDICIONS

AFTERMOVIE 2022

Alguna pregunta?

No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

espaifotografic@gmail.com