Visionat de Portafolis 2025

Saps que fas bones fotografies? Estàs buscant una valoració experta del teu treball o estàs decidit a materialitzar-lo a través d’una exposició o un fotollibre? Tenim una oportunitat única per a tu.

Et convidem a participar en la nostra sessió de Visionat de Portafolis. Aquí, tindràs l’oportunitat de presentar els teus projectes a nou experts/es en el camp de la fotografia. Galeristes, comissaris, directors de festivals, crítics i editors passaran 20 minuts amb cada un dels participants al llarg de 3 hores, donant inputs, consells i comentaris constructius sobre els seus treballs.

Aquest esdeveniment et permetrà obtenir una perspectiva externa i professional dels teus projectes en desenvolupament i fer contactes que puguin impulsar la teva carrera en el panorama nacional i internacional. No et perdis aquesta oportunitat de millorar les teves habilitats i avançar en la teva carrera fotogràfica!

Els seleccionats seran dividits en dos grups: matí i tarda.

Qui pot presentar-se?

Podran presentar-se tots aquells fotògrafs i fotògrafes de qualsevol nacionalitat, origen o lloc de residència que desenvolupin la seva activitat tant en l’àmbit de la fotografia química com digital. Es valorarà per a la selecció dels divuit fotògrafs els treballs que tinguin projecció, originalitat i un concepte potent. No es tindrà en compte en quina fase de desenvolupament es trobi el projecte.

Visionadors/es

El jurat que seleccionarà els divuit fotògrafs i fotògrafes que participaran en l’activitat estarà compost per Marc Ávila i l’equip directiu del Revela’t.

L’equip de visionadors/es experts/es que comentaran els vostres projectes estarà compost per nou professionals de l’àmbit fotogràfic.

Roser Cambray

(Comisaria MNAC)

Coordinadora del Festival Int. de Fotografía SCAN Tarragona (2012-15), desde 2015, es coordinadora técnica del Pla Nacional de Fotografía de la Generalitat de Catalunya, donde también forma parte de su Comité de Adquisiciones.

Desde 2019, es comisaria del Departamento de Fotografía del MNAC, donde ha curado las exposiciones “Mey Rahola. La nueva fotógrafa”, “Rosa Szücs (1911-1984). Confluencias en un mundo cambiante” y “Donación Pere Formiguera. El impulso creativo”

    Ramón Casanova

    (Docente y doctor en BBAA)

    Artista visual, docente e investigador del arte. Dr en BBAA, profesor del IEFC y del Departamento de Artes Visuales y Diseño de la UB, profesor del Grado en Artes Digitales de La Salle, URL.

    Sus líneas de investigación se enmarcan en el estudio y la reinterpretación iconográfica, así como en el análisis ontológico y fenomenología de la imagen fotográfica y sus derivaciones.

    Diseña proyectos de transferencia para museos, festivales de fotografía, escuelas e ins. públicas. 

    Anna Surinyach

    (Periodista i editora gràfica)

    Des de 2015 és cofundadora i editora gràfica de la revista, especialitzada en periodisme narratiu, 5W. És membre del col·lectiu de fotògrafes Women Photograph. Ha codirigit els documentals Misbah i #Boza. L’any 2024 ha sigut guanyadora dels Istanbul Photo Awards i finalista dels premis Pictures Of the Year, del Premi Luis Valtueña i del Premi Gabriel García Márquez de Periodisme.

    Ha posat la seva mirada sobre les migracions i els drets humans en diferents parts del món.

    © Fotografia Tino Soriano

    Marta Sesé

    (Comissaria, editora i crítica d’art)

    Treballa i investiga des de la pràctica del comissariat, l’edició i la crítica d’art. Els seus interessos giren al voltant de la revisió crítica dels imaginaris, la resistència a l’homogeneïtzació estètica i de l’experiència, les temporalitats i el seu vincle amb la matèria i la construcció de formes de pertinença.

    Actualment, és coordinadora editorial del MACBA i escriu en diferents revistes especialitzades en cultura contemporània.

    Josep Maria de Llobet

    (Editor y director IEFC)

    Cofundador y editor en la editorial especializada en fotolibros Ediciones Posibles, es también el flamante nuevo director del Institut d’estudis Fotogràfics de Catalunya.

    Su obra como fotógrafo forma parte de colecciones públicas y privadas, incluyendo la Colección de Arte del Banc Sabadell, la Colección Nacional de Fotografía de la Generalitat de Catalunya y la Biblioteca de la Universidad de Illinois, Urbana-Champaign. 

     

    Marc Ávila Català

    Rafael Doctor

    (Historiador de l’art i gestor independent)

    Ha treballat en el MNCARS, Casa d’Amèrica, Canal d’Isabel II. Ha creat i dirigit el MUSAC, ha estat director del CAF (Centre Andalús de la Fotografia).

    Actualment, dirigeix els Encontros d’Artistes Novos a Santiago de Compostel·la i l’Editorial Los Doscientos.

    És fundador de Capital Animal i autor de Monstersforanimals.com.

    Arnau Sidera

    (Editor i fotògraf)

    Forma part del col·lectiu Can Grapes, dedicat a la creació, edició i distribució de fanzins i de publicacions de fotografia. També és editor de la revista de fotografia analògica Harpo Magazine.

    Realitza acompanyament i seguiment de projectes personals de diversos autors/es i compagina encàrrecs comercials amb la creació de la seva obra artística personal, tant en l’àmbit expositiu com editorial.

    Daniel Belinchón

    (Gestor i productor cultural)

    Gerent de Territorio Foto i promotor i director de FOC (Fotografia Observatori Cultural), des d’on organitza el FEM FOC i el FER FOC.

    Entre 2001 i 2013 va coordinar l’Aula de Fotografia de la Universitat Jaume I. També va crear l’Imaginària Photography Fest, que va dirigir de 2003 a 2022. Va ser el promotor i comissari del Projecte “La Visual del Mercat Central” per a l’Ajuntament de Castelló de la Plana. Director de seminaris, tallers i cursos de formació en cultura visual, art i fotografia.

    Frederic Montornés

    (Crític d’art i comissari)

    Entre les exposicions que ha comissariat destaca “Espècies d’espais”, realitzada al Macba, i el projecte “Obres dels dipòsits”, dut a terme en 10 museus de Catalunya l’any 2020.

    Des de l’any 2013, publica textos sobre art de manera irregular a la seva web. Entre 2017 i 2021, va ser director de continguts del programa de televisió Territori Contemporani, produït per VOTV i emès per la XAL. I entre 2021 i 2023, va ser comissari de “Passat/Present”, un programa pilot d’intervencions artístiques en 4 espais patrimonials de Catalunya.

    © Fotografia Roberto Ruíz

    Silvia Omedes

    (Directora Photographic Social Vision)

    Gestora cultural, comissària independent, agent de fotògrafs, editora i professora de fotografia documental. Dirigeix la fundació Photographic Social Vision des de l’any 2001.

    Ha treballat al Guggenheim de Nova York, al CCCB de Barcelona i per a la Fundació World Press Photo a Amsterdam. Col·labora amb el Premi Incipiens Albert Camus, el Leica Oscar Barnack Award i la beca Joop Swart Masterclass. És membre del Comitè d’experts que impulsa el Pla Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya..

    © Fotografia Toni Ricard

    Nerea Ubieto

    (Comisaria independiente )

    Comisaria independiente, asesora de colecciones, docente en el Máster de PHE  y crítica en el ABC Cultural. Amplia experiencia en el ámbito privado e institucional. Gran activadora de relaciones productivas con diversos agentes artísticos.

    Ha comisariado importantes exposiciones, dirigido ciclos de conferencias, cursos de comisariado y talleres como “Curaduría desde la escucha” en el Centro de Arte La Regenta (Las Palmas); “A ver si nos aclaramos” en Tabacalera Madrid y es guionista colaboradora en Metrópolis RTVE.

     © Fotografia Germán Gómez

    Marc Ávila Català

    Marc Ávila Català

    (Coordinador de l’activitat) 

    Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2019) i posteriorment graduat en el Màster Universitari d’Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2019-2021).

    El seu treball ha estat exposat en diferents festivals, mostres i galeries d’art.

    S’incorpora al festival arran de ser el primer guanyador del Visionat de portafolis i coordina el visionat des de la següent edició.

    Premi

    Participar en el visionat és una oportunitat que pot fer evolucionar el teu projecte fins on estiguis disposat, i els contactes i coneixements que pots adquirir en aquest dia són, per si mateixos, ja un premi.

    Però hi ha més: d’entre tots els projectes del visionat, se seleccionarà un que participarà com a exposició en el festival Revela’t 2026. El festival es farà càrrec de la producció, muntatge, fee i despeses derivades. Serà seleccionat per l’equip del Revela’t, i comptarà amb l’opinió i el consell dels visionadors. Es tindrà en compte la qualitat del projecte, que encaixi amb el tema de l’edició 2026 i que funcioni amb el discurs expositiu.

    A més, els divuit participants del Visionat rebran un FULL PASS per accedir a les exposicions i conferències del festival Revela’t 2025.

    Calendari

    • Data d’inici de la inscripció 27/01/2023
    • Data final de la inscripció 29/03/2023
    • Data d’anunci de la resolució 10/04/2023
    • Data de l’esdeveniment 09/06/2023

    FAQS

    En blanco
    M'agradaria presentar més d'un projecte. És possible?

    Sí, clar. Es poden presentar tants projectes com es desitgi; cadascun d’ells compta com una presentació.

    Puc presentar-me com a duo o col·lectiu?

    Sí. Però, en cas de ser seleccionat, només un representant podrà assistir a la jornada del visionat.

    Puc presentar projectes que ja estan produïts i maquetats?

    El Visionat de Portafolis és una gran oportunitat per fer contactes i aconseguir projecció internacional, però és sobretot un moment per aprendre, escoltar i intercanviar opinions i crítiques amb professionals que podran fer créixer o millorar el teu projecte en el futur. Pots presentar un projecte finalitzat, però t’animem a venir obert/a a donar-li un gir i a acollir altres mirades i aportacions.

    Qui escull el premi?
    Serà seleccionat per l’equip del Revela’t, que comptarà amb l’opinió i el consell dels visionadors/es.
    Què cobreix la tarifa d'inscripció i participació?

    La quota de 20 € contribueix a les despeses d’administració i promoció, que cobreixen el procés de selecció, així com l’equipament i material de la jornada. Si ets Amic/ga de Revela’t, com ja contribueixes al festival d’una altra manera, et beneficies d’un descompte del 50% en la inscripció. En cap cas es reemborsarà la quota d’inscripció. La quota de participació cobreix parcialment les despeses de l’equip implicat en la jornada (coordinació, producció i jurat). La quota de participació (100 €) l’abonaran només els fotògrafs seleccionats per al Visionat. El descompte d’Amic/ga no és aplicable a la quota de participació.

    Si soc Amic/ga de Revela't, com puc tenir el meu descompte del 50%?

    Tots els Amics/gues de Revela’t rebran un CODI per correu per accedir a la convocatòria amb el descompte.

    Es pot anar d'oient als Visionats?

    No, el Visionat de Portafolis és una activitat a porta tancada, a la qual només poden acudir els fotògrafs i les fotògrafes seleccionats a la convocatòria.

    Què passa si finalment no puc venir al Visionat?
    Qualsevol canvi d’assistència i horari s’haurà de notificar com a mínim 30 dies naturals abans de la jornada del Visionat. En cas de no poder assistir, es retornarà el 50% de la quota de participació. Si no es pot avisar amb 30 dies d’antelació, no es retornarà l’import de la quota de participació, ja que es considera que l’organització no té temps suficient per substituir el lloc vacant.
    Puc presentar un projecte digital?
    Sí. Al Visionat de Portafolis pots presentar tant projectes analògics com digitals.
    Si em seleccionen, puc portar les imatges a l'ordinador?
    No. Els fotògrafs i fotògrafes seleccionats haureu de portar les vostres imatges en paper, en una mida entre A5 i A3.

    Guanyadors/es d’edicions anteriors

    “Ready” 2024
    Vincent Wechselberger

    “Fronton Walls in Spanish Villages” 2023 Gunnar Knechtel

    “Hijos del ciervo” 2022
    José Luis Carrillo

    “Exodus” 2021
    Florence Cuschieri

    “Homo et Natura” 2020
    Marc Àvila

    Termes i condicions

    Tens més preguntes? Contactan’s a espaifotografic@gmail.com
    Amb el suport de: