Residència de Creació i Experimentació Fotogràfica

La Convocatòria de la Residència de Creació i Experimentació Fotogràfica té com a finalitat seleccionar a vuit artistes especialitzats/des en el camp de la fotografia o processos analògics perquè puguin compartir un espai de treball durant una setmana, del 4 a l’11 de juny de 2023. La residència es durà a terme amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi cultural i artístic entre els/les participants i desenvolupar un projecte col·lectiu, que superi la suma de les obres individuals.

L’ambient de treball permetrà als/les participants compartir els seus coneixements, conceptes i procediments, així com treballar amb les diverses tècniques, mètodes i processos triats per ells/elles i d’aquesta trobada resultarà una exposició que podrà veure’s en el festival de 2024.

La residència coincideix amb el cap de setmana destacat del festival, per la qual cosa els/les participants podran assistir a les activitats i viure l’experiència del festival en primera persona.

Qui pot apuntar-se?

Poden inscriure’s a la convocatòria fotògrafs/es aficionats, amateurs o professionals de qualsevol nacionalitat, origen i lloc de residència, majors de 18 anys o amb permís del seu tutor/a legal, que treballin principalment en el camp de la fotografia química i que estiguin disposats/des a treballar individualment i en equip durant aquest intercanvi.

El projecte ha de desenvolupar-se durant el festival, però l’autor/a tindrà tot l’any per a acabar-lo. En la selecció dels/les candidats/es es tindrà en compte la trajectòria professional, l’interès de l’obra, l’adequació de l’obra als recursos de Revela’t, així com la tècnica utilitzada i la contribució que pugui realitzar a l’intercanvi artístic.

La selecció dels/les participants serà decidida per l’organització i les dues coordinadores i serà inapel·lable. Es valorarà el domini de tècniques fotogràfiques específiques que puguin aportar un valor afegit a la resta del grup.

Tutores

En cada edició de la Residència hi ha dues persones que guien i acompanyen en tot moment als/les participants. Són coneixedores de l’entorn i de la mecànica de treball perquè han participat en anteriors ocasions. En passades edicions hem pogut tenir la inestimable col·laboració d’Ana Tornel, Joaquín Paredes i Enrique Freaza.

En aquesta edició les tutores seran:

Blanca Berlin

Laura Aubrée
La Laura treballa entre Brest i París. Ella defineix la seva pràctica com una exploració. Viatjant a través de la seva imaginació, convida a l’atzar i es nega a registrar les coses sinó a crear-les. Centrant-se en la materialitat de la fotografia, Laura estudia com la fotografia encara existeix com un objecte tridimensional en el temps i l’espai. A través de l’experimentació contínua, crea el que anomena objectes fotogràfics.

Blanca Berlin

Vareila Mairanga
La Vareila és una fotògrafa franc-keniana que viu i treballa a Buenos Aires. Treballa en fotografia analògica experimental, principalment estenopeica, solarigrafía i quimigrama. En 2017 va participar en la concepció i construcció d’una cambra minutera. En la seva cerca per la recerca de la imatge, participa en tallers i laboratoris de cinema experimental i art contemporani.

Premi

Una setmana d’intercanvi artístic al costat d’altres set fotògrafs/es i dos/ues tutors/es per a desenvolupar un projecte que s’exposarà en Revela’t 2024. Trobaràs més detalls de la cobertura de l’organització en els termes i condicions.

FAQS

Puc enviar el meu portafoli si ja ho vaig fer l'any passat?

Per descomptat! És possible que hagis treballat en el teu portafoli enguany i el jurat hagi canviat, per la qual cosa és possible que tinguis una nova oportunitat de ser triat/da per a la Residència.

Què cobreix el fee d'inscripció i el de participació?

Els 20€ d’inscripció contribueixen a les despeses d’administració que cobreixen el procés de selecció, així com la promoció de la convocatòria i del jurat. Els vuit seleccionats hauran d’abonar un fee de participació de 100€ que ajudaran a cobrir una petita part les despeses d’allotjament i manutenció; i la resta serà coberta per l’organització.
Si ets Amic/ga del Revela’t, atès que ja contribueixes amb el festival, et beneficies d’un 50% de descompte en la inscripció.

Si soc Amic/ga del Revela't, com puc tenir el meu 50% de descompte?

Tots/es els/les Amics/gues del Revela’t rebran un CODI per mail per entrar a la convocatòria amb el descompte.

Rebré comentaris sobre el meu portafoli?

Degut a la quantitat de presentacions, el jurat no pot proporcionar comentaris específics.

Puc participar com a duo o col·lectiu?

No. Cada participació és individual.

Què he de posar a la descripció del projecte?

Si tens algun projecte en ment que vulguis desenvolupar a la residència, pots explicar-ho en aquest apartat, però NO és obligatori tenir una idea o un projecte concret per aplicar. En cas de no tenir-lo, pots copiar de nou l'”artistic statement” a “project description” i continuar amb la teva inscripció.

Treballs de participants d’anteriors edicions

Fabienne Forel

Cédric Friggeri

Brian Henry

Naroa Pérez

Thomas Stanka

Irene Zóttola

Termes i condicions

Tens més preguntes? Contacta’ns a espaifotografic@gmail.com