TALLER

VEURE I VIURE LA CÀMERA DE PLAQUES,  amb Joan Porredon

FORMADOR

Joan Porredon

QUAN

26 de març

DURADA

8 hores (1 jornada)

De 10-14h i de 16-20h

LLOC

Museu Arxiu Vilassar de Dalt

C/ Marquès de Barberà, 9, 08339, Vilassar de Dalt

PREU

80€

EL TALLER

Taller teoricopràctic presencial de 8 hores destinat a aprendre el funcionament d’una càmera de plaques, a través de l’experimentació amb diferents càmeres de gran format.

Si tens algun tipus d’experiència amb 35mm, potser t’has plantejat provar el mig format, o fins i tot el gran format, les anomenades càmeres de plaques.

En aquest taller parlarem d’elles, de la seva gran versatilitat i tots els seus secrets. Un tema que pot semblar complex, però un cop el coneixes és apassionant i et pot ajudar molt a entendre la fotografia i a obrir-te nous camins i vies d’expressió.

Aprendràs a utilitzar-les, practicaràs amb elles i obtindràs les teves pròpies fotografies.

Una ocasió única i especial perquè no hi ha gaires tallers d’aquest tipus, i menys impartits per algú que domina tant la seva tècnica, com el Joan Porredon.

Queden poques places

Objectius
Arribar a ser totalment independent amb una càmera de plaques. Aprendre el mecanisme i el funcionament tècnic de diverses càmeres de gran format. Fer una imatge (com a mínim) de manera totalment autònoma.

No es requereix material per part del alumne

Jornada
4 h de taller teòric-pràctic (10-14h)
Pausa per dinar (14-16h)
4 h de taller pràctic (16-20h)

Imatges d’un taller de càmera de plaques fet el 2015 amb el mateix Joan Porredon

Crònica del mateix taller, al blog del Carlos Carreter

JOAN PORREDON

Joan Porredon neix a Cervera l’any 1964. Des de petit l’entusiasma fer imatges. Estudia a EMAV. S’incorpora a TV3 el 1984. Fa fotografia en formats i tècniques diferents. El 2010 es familiaritza amb la tècnica del col·lodió humit i se submergeix en l’aprenentatge de moltes altres tècniques del segle XIX. Qualsevol procés que fixi la llum és un suport que el sedueix.

https://www.instagram.com/ambrotipaire/

Dies restants per el taller:

000 dies 00 hores 00 minuts 00 segons

VULL PARTICIPAR