TALLER

TALLER DE RETRAT, amb Estela de Castro

FORMADORA

Estela de Castro

ON

IEFC (Carrer del Comte d’Urgell, 187, 08036 Barcelona)

Recinte Escola Industrial

QUAN

2 i 3 d’Abril

DURADA

12 hores (2 jornades)

1a jornada
de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores

2a jornada
de 10 a 14 hores

PREU

150 €

EL TALLER

El retrat és un dels gèneres més complexos de la fotografia, i és que no només inclou aspectes tècnics com el control de la llum o la composició, també hem d’estar-nos cara a cara amb la persona a qui fotografiarem.

Un retrat és la interpretació que fem de la persona a qui fotografiem, no es tracta de retratar part de la seva ànima, es tracta de deixar part de la nostra a cadascuna de les nostres fotografies.

Aquest taller de retrat convida a observar la llum i reflexionar-hi, a mirar amb deteniment cada element que forma part de les nostres imatges, perquè tot el que estan dins d’elles, té una lectura, amb la qual cosa hem d’analitzar cada detall, com ho faria un pintor.

Estela de Castro és fotògrafa i docent especialitzada en fotografia de retrat. Part de la seva obra personal està fortament vinculada a la lluita pels drets humans i els drets dels animals. Segur que has sentit a parlar de la seva obra Fotògrafs en què retrata els grans mestres de la fotografia espanyola i que va ser exposada al Revela’T, de Zoocosis, de PHES Fotografia Espanyola Solidària o dels seus retrats de la família reial. Té una dilatada carrera com a docent, impartint aquest taller que ara tenim la sort de poder fer a Barcelona.

Aprofita aquesta gran oportunitat.

 

Qüestions tècniques i organitzatives del taller

Començarem amb la presentació dels alumnes, per això hauran de portar en un pendrive entre 3 i 4 retrats. A través d’ells podrem veure on hi ha les seves dificultats més grans a l’hora de fer un retrat.

L’Estela explicarà el seu mètode de treball, trucs i anècdotes. Parlarem dels errors més comuns que solem cometre a l’hora de fer un retrat i com corregir-los.

Realitzarem dues sessions fotogràfiques. Dispararem tant amb llum natural com llum artificial, utilitzant diferents recursos amb què podrem crear diversos esquemes d’il·luminació, d’una manera molt senzilla però efectiva.

Ens prendrem el temps necessari a l’hora de disparar, cuidant primer la llum, seguida de la composició i finalment prestarem especial atenció a la col·locació del cos del retratat i com dirigir-lo, elements fonamentals per poder fer un retrat.

Cada alumne i alumna que assisteixin al taller tindran un temps per poder crear una imatge, en què l’Estela els anirà guiant en tot moment. Per això és imprescindible portar la càmera i saber fer-la servir en mode manual, i és recomanable assistir amb trípode.

 

Material necessari:

  • Memòria USB amb 3/4 retrats fets per l’alumne
  • Càmera (digital o analògica, la que us vagi millor)
  • Trípode (recomanable)

ESTELA DE CASTRO

Estela de Castro és fotògrafa i docent especialitzada en fotografia de retrat.

Part de la seva obra personal està fortament vinculada a la lluita pels drets humans i els drets dels animals.

Segur que has sentit a parlar de la seva obra Fotògrafs en què retrata els grans mestres de la fotografia espanyola i que va ser exposada al Revela’T, de Zoocosis, de PHES Fotografia Espanyola Solidària o dels seus retrats de la família reial.

Té una dilatada carrera com a docent, impartint sobretot tallers de retrat, com aquest que ara tenim la sort de poder fer a Barcelona.

Fotografia de © Amaia González

Dies restants per el taller:

000 dies 00 hores 00 minuts 00 segons

VULL PARTICIPAR