Residència de Creació i Experimentació Fotogràfica 2022

La Residència de Creació i Experimentació Fotogràfica és un dels pilars fonamentals sobre els quals es construeix el festival Revela’T i s’ha convertit en alguna cosa més que un lloc de trobada per a fotògrafs de tot el món que durant el festival tenen l’oportunitat d’expressar-se i conviure amb altres artistes a qui mou la mateixa passió.

Aquesta residència és el germen d’una comunitat que creix any rere any al voltant de l’interès comú per compartir, viure i experimentar amb processos analògics, històrics o moderns, des de noves aproximacions a la fotografia química contemporània.

En què consisteix l’activitat?

L’objectiu de l’activitat és realitzar un intercanvi cultural i artístic per fomentar i desenvolupar un projecte individual o col·lectiu entre els assistents: un projecte que vagi més enllà de la mera suma de treballs individuals. Es tracta, en efecte, de reunir diferents fotògrafs, cadascun amb la seva visió, la seva sensibilitat, enfocament i experiència, amb els seus coneixements i les seves tècniques, i aconseguir un efecte de vies comunicants, en el que aprendre i permeabilitzar dels coneixements de la resta d’assistents. Aquest ambient de treball permetrà compartir conceptes i procediments, així com treballar amb les diferents tècniques, mètodes i processos escollits pels participants. Es podran formar equips de treball segons les preferències dels assistents, les condicions dels espais a fotografiar o les necessitats dels fotografiats.

On i quan?

La Residència de Creació i Experimentació Fotogràfica 2022 es realitzarà a Vilassar de Dalt, molt a prop de Barcelona, allotjant-se en una casa rural. En el mateix poble s’ubica la seu del Festival, i podràs accedir a peu a totes les exposicions i activitats que s’organitzen.

Les dates de la residència són de l’11 al 18 de setembre, és a dir, coincidint amb les dates del Main Weekend.

Participants 2022

Els participants d’aquesta convocatòria són els vuit següents: