Vánitas 

Cadascuna de les obres aquí presentades és una peça única, resultat de la col·laboració de dos artistes, la pintora Anna Couderc i el fotògraf Ricardo Guixà.

El tema genèric del conjunt és una reflexió sobre la idea del transcurs temporal i la caducitat del material, reflectit a través de la representació de flors en el seu breu procés vital, mostrant poèticament les diferents fases de la seva vida, des de la plena maduresa fins al pansiment i mort.

El resultat són evocadores fotografies que reforcen la seva dimensió metafòrica mitjançant una intervenció pictòrica, que els confereix una nova força plàstica i visual.

Ricardo Guixà  / Anna Couderc

Sabadell

Ricardo Guixà

Doctorat en Belles arts per la Universitat de Barcelona, el seu treball creatiu explora les fronteres de la fotografia des de una perspectiva existencialista, buscant superar els límits del visible per a mostrar una realitat més complexa i fascinant de la qual podem conèixer a través dels nostres sentits.

Anna Couderc

Doctorada en Belles arts per la Universitat de Barcelona, ha consolidat una obra tècnicament brillant i profundament emocional. Les seves matèries, òxids i fluids muten alquímicament evocant el pas del temps, transformant la pell del quadre en un terreny viu en constant metamorfosi cromàtica, que exorcitza la malaltia i el dolor.