Años en Plata

Les còpies exposades són una càpsula del temps, un testimoniatge de la biografia de l’autor. Gairebé totes van ser realitzades per a il·lustrar reportatges de la secció de viatges del diari El País. Amb el pas del temps, no obstant això, s’han anat transformant en una sort de diari personal, un registre gràfic de la joventut del fotògraf, datada entre finals dels 80’ i mitjans dels 90’. Cada fotografia conté una petita intrahistòria, generalment feliç, encara que algunes amaguen fets dramàtics. Tornar a elles provoca a l’autor una certa melancolia, també la nostàlgia d’una època pretèrita.

Aquestes còpies d’època en paper baritat són les supervivents de centenars ampliacions creades un laboratori mal ventilat. La resta han sucumbit al pas del temps o dispersat pel món en forma d’obsequis a velles amistats. Constitueixen, literalment i figuradament, els “Años en Plata” d’un fotògraf que, per raons de salut, amb el canvi de segle va deixar enrere els dominis de la llum vermella.

Rafa Badia 

Santa Cruz de Tenerife, Illes Canarias

És fotògraf, editor gràfic i professor especialitzat en narrativa fotogràfica i fotografia documental. Llicenciat en Ciències de la Informació (Comunicació Audiovisual) per la Universitat Complutense de Madrid en 1987.

La seva vida professional s’ha centrat en l’àmbit de la imatge fotogràfica, exercint com a autor, editor gràfic per a publicacions i docent en escoles de fotografia i universitats a Espanya. És autor de tres fotollibres: A Barcelona (2009), Barcelona blues (2015) y Años en Plata (2021).