Gyahtei: Resigned to Death

Creu que la majoria de la gent desitja viure al màxim la vida que se’ls ha donat, i després buscar un final pacífic en els seus moments finals. Va veure això mentre contemplava a una anciana. No va notar angoixa en la seva cara, sinó una tranquil·litat amable. Per a ella, el temps només semblava passar tranquil·lament. Simplement, la seva “existència” en una forma pura i no adulterada. Aviat, arribaria a un estat d’existència tranquil·la i pacífica.

El que creu que va aconseguir capturar en la pel·lícula, va ser la forma corporal final d’un ésser humà abans d’aquest llançament.

Manabu Yamanaka

Hyogo, Japó

És budista i la seva mirada percep el costat menys obvi de la bellesa en cossos de persones l’ànima de les quals ja ha pres la decisió d’anar al pròxim estat de la seva evolució. Amb la seva càmera ha retratat ancians en els quals ha aconseguit captar aquesta bellesa i dignitat que les acompanya fins a la fi de la seva vida.

Tria els seus temes en la mesura que els identifica amb uns certs principis del Budisme Zen, particularment el referit a la indiferència del desig carnal i les pràctiques austeres darrere de metes espirituals transcendents.

Les seves imatges mostren, sense donar massa voltes, éssers en les quatre situacions que segons el budisme són la font del sofriment de l’home: el naixement, la vellesa, malaltia i mort.

Ha participat en exhibicions individuals en galeries d’art al Japó, i en nombroses exhibicions al voltant del món.

“Gyahtei” ja va estar exposada en 2017, i hem decidit recuperar-la en ocasió del 10è aniversari.