VISIONAT DE PORTAFOLIS 12X12X20

Saps que fas bones fotografies i estàs decidit a materialitzar-les en una exposició, un fotollibre o simplement necessites una opinió experta que et pugui ajudar a millorar el teu treball? Pot ser el que necessites és una petita empenta, i vam gaudir tant del visionat de l’any passat que hem decidit repetir-ho!

Et fem un petit recordatori de com funciona el visionat de portafolis. Durant 4 hores molt intenses podràs mostrar el teu projecte a 12 experts del món fotogràfic: galeristes, comissaris, directors de festivals, crítics, editors… Tindràs 20 minuts amb cadascun d’ells. És una oportunitat on aprendràs mooolt.

Però no pensis que hem acabat aquí! A més, els treballs seleccionats al final del visionat obtindran una sèrie de premis que et permetran continuar aprenent i/o poder produir la teva exposició.

Consulta les bases, coneix els visionadors, i participa en el segon Visionat de portafolis del festival, que es celebrarà el 24 de setembre, amb grans professionals i premis als millors treballs!

Si és la primera vegada que et presentes a un visionat, potser estàs a punt d’ampliar el teu horitzó, de conèixer-te millor, de saber com millorar el teu projecte… però se’t presenten molts dubtes: Què vols obtenir, què pots o has de presentar i com fer-ho, com i a qui dirigir-te … i segur que molts més.

Aquí tens un article de Magdalena Ramírez per Clavoardiendo que segur que pot ser-te útil.

A què esperes? Tens temps d’apuntar-te fins al 10 de setembre.

CONEIX EL NOSTRE JURAT

Els visionadors participants són persones provinents del món de l’art i la fotografia, galeristes, directors de festivals, editors i comissaris de reconegut prestigi dins del marc fotogràfic contemporani europeu.

Meritxell Alvarez

Co-Fundadora i Directora de Projekteria (Art Gallery)

Co-Fundadora i Directora de Projekteria (Art Gallery), galeria amb seu a Barcelon

Meritxell Alvarez

Co-Fundadora i Directora de Projekteria (Art Gallery)

Co-Fundadora i Directora de Projekteria (Art Gallery), galeria amb seu a Barcelona centrada en la fotografia artística contemporània d’artistes emergents, i comissària de l’Young Gallery Weekend Festival Barcelona.

Onofre Bachiller

Fotògraf i editor gràfic

Fotògraf format en IEFC i GrisArt Barcelona, Tecnologies de la Comunicació (escola Carto), Màster

Onofre Bachiller

Fotògraf i editor gràfic

Fotògraf format en IEFC i GrisArt Barcelona, Tecnologies de la Comunicació (escola Carto), Màster Disseny i Retro-Enginyeria de projectes multimèdia. (La Salle, Barcelona), Màster Critica i Gestió de l'Art Actual (IL3, UB). Els seus treballs han estat premiats en diferents biennals d'Europa i Barcelona, mostrats a Arles, República Dominicana, Guatemala, Barcelona i altres llocs de la geografia espanyola. Ha portat workshop a Centreamèrica (Fotografia, Art al Desfet, afavorits per Centre de Cultura d'Espanya). Entre les seves publicacions editorials cal destacar Fotomatón (Cessió Voluntària d'Identitat) projecte sobre retrat i identitat (de llarga realització 1987-2000 publicat en 2014). Onofre defineix el seu treball personal com fotografia performativa.
Des del 2009 i fins a l'actualitat treballa professionalment com a editor gràfic de l'agència de reportatges Zoom i ha Comissionat taula curatorial, Mirades de Dona (Andorra 2016). Visionat en Full Contact (SCAN 2016 i 2018 Tarragona) i Visa pour l Image - Perpinyà (2017, 2018, 2019)

Vicenç Boned

Col·leccionista i fundador de la Galeria Tagomago

En els últims 25 anys, Vicenç Boned s'ha forjat una sòlida experiència en el mon de la fotografi

Vicenç Boned

Col·leccionista i fundador de la Galeria Tagomago

En els últims 25 anys, Vicenç Boned s'ha forjat una sòlida experiència en el mon de la fotografia d'autor. Col·leccionista i fundador de la Galeria Tagomago, ha recorregut firas, festivals, exposicions dedicades a aquest medi.

La col·lecció reuneix més de 500 fotografies i més de 1000 llibres.

Entre 2009 i 2015, a Barcelona i París, la Galeria Tagomago va realitzar unes 50 exposicions individuals i col·lectives dedicades exclusivament a la fotografia contemporània, i va atendre fires com MadridFoto, Swab Barcelona, Photo Off París, Unseen Amsterdam, MIA Milano.

La Galeria Tagomago va representar artistes com Cristina de Middel, Carlos Pérez Siquier, Patrick Bailly-Maître-Grand i Liu Bolin.

VB ha participat en festivals de fotografia com Revela'T, Les Rencontres Photographie d’Arles, Emergent Lleida, Les Boutographies Montpellier, SCAN Tarragona, LensCulture Fotofest París.

VB ha impartit xerrades en escoles de fotografia de Barcelona com GrisArt, Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya o Elisava.

VB és membre del Comitè d’Impuls del Pla Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya.

Bonedbooks és el seu nou projecte en un format que s'assembla més a una assessoria que a una galeria d'art i on vol compartir la seva passió per aquest llenguatge i els seus autors, de la forma més amplia i eclèctica.

Jaume Buxeda

Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya

S’inicià en la fotografia amb vint-i-dos anys. El 1983 obté el diploma de l’Institut d’Estud

Jaume Buxeda

Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya

S’inicià en la fotografia amb vint-i-dos anys. El 1983 obté el diploma de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. En aquesta època realitza diversos seminaris amb diferents fotògrafs com Manolo Laguillo, Fernando Herraez, América Sánchez, Toni Catany…
De 1985 a 1992 treballa com a fotògraf independent per a diverses empreses privades, agències publicitàries i estaments oficials com Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Prisa, Grup RBA…
A partir del 1987 es dedica també a l’ensenyament i actualment treballa com a professor, coordinador de cursos i gestor d’activitats culturals a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya on imparteix des de 1998 el Curs d’Especialització de Fotografia D’autor.
Ha realitzat diferents treballs de fotografia d’autor i ha participat en nombroses exposicions, tant individuals com col·lectives, en diferents galeries de Catalunya, de l’Estat Espanyol i de l’estranger com: Galeria Portokalenia (València), Galeria Dada (Vilanova i la Geltrú), Galeria trípode (Vic), Centre Cultural San Martín (Buenos Aires), Sonimagfoto (Barcelona) …

Natasha Christia

Comissària independent, escriptora i docent.

Complementa la seva activitat com a consultora de col·leccions i com a marxant especialitzada en fo

Natasha Christia

Comissària independent, escriptora i docent.

Complementa la seva activitat com a consultora de col·leccions i com a marxant especialitzada en fotografia i fotollibres.

La seva recerca se centra en l'exploració i reinvenció de narratives dominants a través d'una lectura nova de col·leccions d'arxius, la intersecció de la fotografia, el cinema i el fotollibre, i el diàleg entre la fotografia d'avantguarda del segle XX i les formes contemporànies d'expressió sovint etiquetades com post-fotografia. La seva afició per "excavar" el passat es deu a la seva diversa formació acadèmica multidisciplinària en Història de l'Art, Estudis de Cinema i publicacions.

Des de 2005 fins 2014 va ser directora d'art de la galeria Kowasa a Barcelona i és professora de fotografia a diversos centres d'Espanya i d'altres països i escriu articles de crítica fotogràfica de forma habitual en diferents publicacions internacionals.

J. Mª Díaz Maroto

Director de PIC.A Escuela Internacional Alcobendas PHOTOESPAÑA

Fotògraf, docent, comissari independent i promotor d'art. En l'actualitat és el vigent director de

J. Mª Díaz Maroto

Director de PIC.A Escuela Internacional Alcobendas PHOTOESPAÑA

Fotògraf, docent, comissari independent i promotor d'art. En l'actualitat és el vigent director de l'Escola Internacional de Fotografia Alcobendas PhotoEspaña PIC.A. Com a professor imparteix classes en diferents cursos de fotografia, forma part del claustre de professors del Màster PHotoEspaña en fotografia, a més de realitzar tasques d'assessorament a col·leccionistes privats. Des de 2007 al 2020 va ser Conservador i Comissari de la Col·lecció Alcobendas de Fotografia. Com a docent va dirigir el departament de fotografia a l'Ajuntament d'Arganda des de 1990 fins a 1997. Professor titular a l'Escola d'Arts visuals TAI des del 2012 fins al 2015. Ha publicat més de cent cinquanta articles des de 1983 en nombroses revistes com Photo, Foto Professional, Diorama – Foto, Revista FV, Europ-Art, El País, Diari El Mundo, ABC, Visual, La Fotografia… i també en llibres i catàlegs.

Lola Garcia

Directora de la revista LF Magazine

Llicenciada en Sociologia i Antropologia Social a la UCM. Ha treballat al Museu Nacional d'Antropolo

Lola Garcia

Directora de la revista LF Magazine

Llicenciada en Sociologia i Antropologia Social a la UCM. Ha treballat al Museu Nacional d'Antropologia, comissariant exposicions i exercint tasques de recerca. Va fundar l'agència de comunicació, esdeveniments i gestió cultural Lola Group.

Fundadora de l'editorial Som Llibres i directora de LF Magazine, revista de fotografia en paper creada el 2018, on desenvolupa funcions de direcció.

Isabel Lázaro

Codirectora i fundadora d' Alalimón Galería

Historiadora de l'Art Contemporani i Gestora Cultural de formació, compta amb experiència en secto

Isabel Lázaro

Codirectora i fundadora d' Alalimón Galería

Historiadora de l'Art Contemporani i Gestora Cultural de formació, compta amb experiència en sectors diversos del món artístic tant en el circuit de galeries, en el que actualment participa, com en la investigació, Museus públics i privats i gestió de col·leccions.

Actualment un dels seus principals projectes, a més de la programació de la seva sala actual a la zona de Montjuïc, Alalimón Galeria, és l'activació del circuit fotogràfic a Barcelona mitjançant la creació i direcció del festival Art Photo Bcn.

Camilla de Maffei

Cofundadora i coordinadora de El Observatorio

Treballa en diversos països, concentrant-se a l'àrea dels Balcans des del 2009. Desenvolupa projec

Camilla de Maffei

Cofundadora i coordinadora de El Observatorio

Treballa en diversos països, concentrant-se a l'àrea dels Balcans des del 2009. Desenvolupa projectes a Bòsnia i Hercegovina i Romania investigant els conceptes de paisatge, frontera i perifèria en relació a la idea d'Europa política i geogràfica.

Paral·lelament, desenvolupa diversos projectes dedicats a la Dona. El seu treball “Smoking Women” sobre dones ancianes ex-prostitutes guanya el Conca l'any 2010.

Els seus treballs han estat publicats en el New York Times International, Vogue Itàlia, El Periódico de Catalunya i Ull de Peix.

Rebeca Méndez

Codirectora i fundadora d' Alalimón Galería

Llicenciada en Belles Arts i amb formació en Gestió del Patrimoni i de Galeries. Després de treba

Rebeca Méndez

Codirectora i fundadora d' Alalimón Galería

Llicenciada en Belles Arts i amb formació en Gestió del Patrimoni i de Galeries. Després de treballar a l’àrea museística decideix aplicar els seus coneixements i experiència a la relació del públic amb l’art. Per això funda la galeria El Catascopio el 2004, cercant solucions als problemes actuals de comunicació entre art i públic, i explorant noves vies d’interacció entre ells. El 2019 uneix forces amb Isabel Lázaro, fundadora d’Art Deal Project, per obrir el nou espai Alalimón, a la recerca de noves formes de galerisme.
Alalimón promociona artistes en circuits artístics nacionals i internacionals. A més d’exposicions, compten amb una secció de botiga on es pot veure els seus fons i la llibreria especialitzada en cultura visual com fotografia i il·lustració. També fan activitats com tallers, presentacions de llibres i cicles de conferències que apropen la creació més actual al públic.

Moritz Neumüller

Comissari independent, docent i escriptor

Llicenciat en Història de l'Art i Economia, i Doctorat interdisciplinari sobre nous mitjans de la U

Moritz Neumüller

Comissari independent, docent i escriptor

Llicenciat en Història de l'Art i Economia, i Doctorat interdisciplinari sobre nous mitjans de la Universitat de Viena. Actualment, és comissari general de la Aarhus PhotobookWeek (Dinamarca), docent al IDEP Barcelona i director de l'àrea de fotografia del IED Madrid. Alguns dels seus últims projectes com a comissari són la Biennal de Fotografia de Daegu (Corea del Sud) i la Setmana del Fotollibre de Aarhus (Dinamarca). Ha treballat per a institucions com el MoMA de Nova York, la Fabrica de Madrid i el Festival PhotoIreland.

Manté la plataforma digital The Curator Ship, una eina per a artistes i comissaris en l'àmbit de les arts visuals i és membre del patronat de PhotoIreland (Dublin), European Photography Magazine (Berlin), The History of European Photography (Bratislava) i VRVis Forschungsgesellschaft (Viena).

Fernando Peracho

Director i propietari de la galeria Valid Foto BCN

Fernando Peracho és llicenciat en Belles Arts, restauració i fotografia. Del 2001 al 2009 va se

Fernando Peracho

Director i propietari de la galeria Valid Foto BCN

Fernando Peracho és llicenciat en Belles Arts, restauració i fotografia.

Del 2001 al 2009 va ser responsable de la fotografia de la Galeria Hartmann a Barcelona.

L'any 2009, cofunda la Valid Foto BCN, una galeria especialitzada en fotografia, on actualment treballa com a director.

Des de 2015 promou BIPA, Premi Internacional de Fotografia de Barcelona

Llorenç Raich

Professor de l'IEFC, assagista i comissari.

Ha estat convidat com a professor i conferenciant a diferents universitats, ha comissariat diferents

Llorenç Raich

Professor de l'IEFC, assagista i comissari.

Ha estat convidat com a professor i conferenciant a diferents universitats, ha comissariat diferents exposicions i ha estat jurat de moltes convocatòries.

Membre del comitè per a l'adquisició d'obra de la Col·lecció Nacional de Fotografia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La seva línia de recerca se centra en l'estudi del llenguatge fotogràfic, en els seus aspectes poètics i narratius. En la seva faceta d'assagista ha publicat les següents obres: Corpografía. El cos en la fotografia contemporània, Poètica fotogràfica i Fotografia i motiu poètic i Fotografia com a poesia. Aquestes tres últimes obres componen una trilogia dedicada a les relacions afins entre la poesia i la fotografia.

Arianna Rinaldo

Comissària independient, editora gràfica freelance i docent.

Des de 2012 és directora artistica del festival de fotografia internacional, Cortona On The Move, T

Arianna Rinaldo

Comissària independient, editora gràfica freelance i docent.

Des de 2012 és directora artistica del festival de fotografia internacional, Cortona On The Move, Toscana. També és comissària de fotografia al PhEST, festival d'arte contemporani sobre el Mediterrani a Monopoli, Puglia. Al llarg de 9 anys, va ser directora de la revista de fotografia documental OjodePez, publicada per La Fabrica. Des de 2010 ha sigut comissària en diversos festivals de fotografia.

Arianna va començar en el món de la fotografia com a directora de l'arxiu de Magnum Photos a New York (1998-2001) i després a Itàlia, fins el 2004, com editora gràfica de la revista Colors. A partir d'aquí comença a treballar com a freelance i consultora col·laborant amb diferents editorials i institucions nacionals i internacionals.

A Barcelona desde el 2012, Arianna segueix desenvolupant projectes, mentre ofereix masterclass i sessions privades de seguiment a fotògrafs. Com a visionadora de portfolis, Arianna ha estat convocada com a jurat en varis premios internacionals com World Press Photo (2009), Premi OjodePez de Valors Humanos; Czech Press Photo; FNAC Talent Fotogràfico, Fotopres, PhMuseum Grant, entre altres.

Chiara Salvi

Fundadora i comissària de Alternative Processes

Fundadora i comissària d'una plataforma i comunitat fotogràfica, especialitzada en processos anal

Chiara Salvi

Fundadora i comissària de Alternative Processes

Fundadora i comissària d'una plataforma i comunitat fotogràfica, especialitzada en processos analògics i alternatius. Comissària d'exposicions i dissenyadora de tallers.

Com a educadora d'art, es dedica a dissenyar, desenvolupar i oferir programes educatius i programes públics, recorreguts, activitats i tallers. Els seus tallers estan pensats per emprar estratègies de pensament visual.

EXPERIÈNCIA DEL PRIMER VISIONAT

A l’edició del 2020, vam apostar per un visionat de portafolis en un format obert que vam anomenar 12x12x20, en el qual dotze projectes van ser revisats per dotze visionadors durant 20 minuts cadascun. Les reaccions varen ser tan positives que hem decidit mantenir aquesta activitat en les futures edicions.

Entre els guanyadors dels diversos premia, hi havia en Marc Avila, que va aconseguir poder fer una exposició en aquesta edició del festival amb el seu projecte “Homo et Natura”.

A part d’aquest premi, li va permetre tenir una visió molt més àmplia del seu treball gràcies als consells de creadors, galeristes, etc. i va tenir l’oportunitat d’exposar les seves fotografies al festival Les Boutographies, a Montpellier, i seguidament a la galeria Valid Foto BCN, galeria de referència en fotografia a la ciutat de Barcelona.

Aquestes són algunes de les fotografies del seu treball:

INSCRIPCIÓ I SELECCIÓ

No hi ha cap mena de limitació d’edat, formació, experiència ni currículum previ per a participar.

També s’acceptaran treballs no analògics.

És possible presentar més d’un projecte per autor, però s’entendran com a projectes diferents.

Cada projecte ha de pujar-se a través del formulari on s’inclouen les dades personals, un statement del projecte i diverses imatges en JPG i 2 MB max.

El dia del visionat, tots els treballs han de presentar-se físicament en paper. No s’acceptaran tablets o portàtils.

La participació de cada projecte implica l’abonament de 10€ en concepte de despeses de gestió de l’activitat, més 80€ (90€ en total) NOMÉS si el projecte és seleccionat. Al final del formulari d’inscripció trobareu un botó per fer la donació. Els 10€ inicials no seran reemborsats en cap cas.

A la recepció dels projectes s’enviarà un correu confirmant-ne la recepció.

Aquest primer jurat de selecció estarà format per fotògrafs i galeristes pròxims al festival, i la seva decisió es farà pública abans de finals de setembre de 2021 a través de la web, xarxes socials i, per descomptat, correu particular.

JORNADA DE VISIONATS

El visionat tindrà lloc el divendres 24 de setembre a la sala de l’Estrella de Vilassar de Dalt.

Hi haurà 2 sessions, una al matí i una altra a la tarda, però cada projecte només pot optar a una sessió.

L’horari serà de 9.30h a 13.30h la primera sessió i de 16h a 20h la segona. Cada participant haurà de triar la sessió que més s’adapti a les seves necessitats.

Es prega als fotògrafs seleccionats que acudeixin 30 minuts abans per a poder preparar el material, fer les presentacions, explicar breument la dinàmica de funcionament i així poder començar amb la màxima puntualitat.

Aquesta convocatòria està oberta fins al 10 de setembre i s’hi pot presentar projectes tan finalitzats com en procés.

PREMIS

Els visionadors anotaran les seves valoracions durant tota la jornada i amb aquestes, l’organització assignarà els premis que es lliuraran el mateix dia en finalitzar la presentació d’Isabel Muñoz al Teatre de la Massa a les 20h.

Els premis són:

  • Producció i exposició a la següent edició del festival Revela’T 2022
  • Exposició a la galeria Valid Foto BCN
  • Publicació a la revista LF La Fotografia
  • 500€ per a fer un dels cursos de fotografia analògica a cursar a l’IEFC
  • Col·lecció de llibres de les exposicions de fotografia de la Fundación Mapfre

… i per descomptat, les aportacions, contactes i possibles col·laboracions que puguin sorgir entre fotògrafs i visionadors.

VULL PARTICIPAR

La convocatoria finaliza en

000 dies 00 hores 00 minuts 00 segons