TALLER DE FOTOGRAFIA 3D, amb ÓSCAR LASER

Divendres 24 de setembre 16.00 h – 20.00 h

Localització: Museu Arxiu, Vilassar de Dalt

 

L’estereoscòpia, imatge estereogràfica, o imatge 3D, és qualsevol tècnica capaç de recollir informació visual i mostrar-la cercant la il·lusió de profunditat en una imatge.

La forma més senzilla de crear en el cervell la percepció de profunditat és proporcionar als ulls de l’espectador dues imatges diferents, que representen dues perspectives del mateix objecte, amb una petita desviació similar a les perspectives que de manera natural reben els ulls en la visió binocular. D’aquesta manera el nostre cervell les interpreta com una de sola produint una sensació tridimensional, és a dir, afegint profunditat a les imatges convencionals 2D.

L’estereoscòpia, a part de l’entreteniment, té altres aplicacions com la ciència, la medicina, la cartografia o l’astronomia.

En aquest taller veurem diferents tècniques i aprendrem a utilitzar-les i a editar les imatges amb programes d’edició actuals.

ÓSCAR LASER I LA SEVA TRAJECTÒRIA

Óscar Laser (1954) és director des de 1987 de l’Aula d’Especialització Fotogràfica, una de les escoles de major prestigi de Barcelona. 

Expert en estereoscòpia va patentar junt amb la Mayte Francín en 2007 un visor estereoscòpic que permet la visualització de  parells de diapositives analògiques amb una qualitat excel·lent.

Els seus coneixements en il·luminació professional, l’edició d’imatges i la seva afició al 3D han donat com a resultat exposicions pròpies i úniques.

EL TALLER

L’Óscar Laser ens presenta en aquest taller les diferents tècniques i formats per a la creació d’una imatge en 3D.

DIVENDRES 24 Setembre: 16.00 h – 20.00 h 

Al llarg d’aquest taller de 4 hores es veuran els diferents tipus de càmeres i visors que s’han usat en estereoscòpia des del segle XIX i s’aprendrà a confeccionar amb mecanismes actuals d’edició tots els formats de visualització.

Per a l’edició de fotos amb programes actuals realitzarem:

  1. Anàglifs per ser visualitzats amb ulleres vermelles i cian.
  2. Parells paral·lels per ser visualitzats sense ulleres.
  3. Parells comprimits per ser visualitzats en projeccions polaritzades o amb televisors especials.

Els participants d’aquest taller que desitgin veure el resultat immediatament després del taller poden portar una càmera digital. Els participants que tinguin càmeres 3D o dues càmeres exactament iguals també les poden portar.

Als participants d’aquest taller se’ls obsequiarà amb una col·lecció de visors 3D patentats per l’Aula d’Especialització Fotogràfica.

CONSULTAR ALTRES TALLERS REVELA'T 2021

Dies restants pel taller:

000 dies 00 hores 00 minuts 00 segons

VULL PARTICIPAR