TALLER DE DAGUERROTIP MERCURIAL amb JOAQUIN PAREDES

DIVENDRES 24 DE SETEMBRE 9.00h – 14.00h i 16.00h – 20.00h 

Localització: Escola Joan Maragall, Vilassar de Dalt

 

Si ets un apassionat de les tècniques alternatives i ancestrals, aquesta és la teva oportunitat!

Un taller exclusiu amb aquesta bella tècnica, i amb el procés primigeni basat en el mercuri, evidenment fet de manera segura, controlada i sense cap tipus de risc. El daguerrotip, tot i ser una de les primeres tècniques, té una definició superior a qualsevol sensor digital.

De la mà del fotògraf i artista Joaquín Paredes, tindrem per primera vegada al festival, aquest exclusiu taller de Daguerroptip Mercurial. Aprendrem tot el necessari per la elaboració de plaques de daguerrotip accelerades amb brom i revelades amb mercuri.

Aquesta vegada, us proposen un taller amb un format més compacte per poder concretrar-lo en un sol dia. Prescindirem del procés de platejat de plaques de coure per poder concentrar-nos en la preparació i polit, vaporització i revelat de les plaques de mercuri.

El taller es pot fer en espanyol o anglès, en el cas de disposar de suficients places se’n podria fer un en cada idioma.

JOAQUÍN PAREDES I LA SEVA TRAJECTÒRIA

Joaquín Paredes és un fotògraf especialista en processos històrics. Format com a arquitecte, aviat la fotografia es presenta com la seva veritable vocació i decideix dedicar-s’hi plenament.

En els seus primers anys de treball, renúncia a l’ús de la tecnologia digital per experimentar amb processos fotogràfics de segle XIX i intenta reivindicar el lloc que mereixen dins de la fotografia contemporània actual. Aquesta necessitat creativa el porta fins i tot a construir les seves pròpies càmeres de gran format; l’objectiu és adaptar-les a les necessitats de cada projecte fotogràfic. Ha participat als Encontros d’Artistes Novos de l’2018. Ha estat coordinador de la residència de creació i experimentació artística de l’Revela-T. Ha exposat la seva obra a la Real Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid, a Segòvia Foto, a la segona edició de PHES al Festival Internacional de Fotografia Revela-T (Barcelona), a Photo Patagònia (Argentina) i a Timisoara ( Romania).

Ha treballat amb Lois per al seu projecte Lois & Arts. Les seves fotografies han estat publicades a nivell internacional en revistes especialitzades com L’Oeil de la Photographie (França), Clavoardiendo Magazine (Espanya), Adore Noir (Canadà) i Lomography Magazine International. Finalista de concursos com el Hariban Award (Japó) o el Emerging Talent Awards de Lens Culture. I jurat de concursos com Europe Direct. Actualment compagina els seus projectes personals amb la docència a través de tallers i conferències entre altres organismes per l’IPCE (Institut de l’Patrimoni Cultural Espanya).

EL TALLER

Com sempre, partirem des de zero i els alumnes adquiriran els coneixements necessaris per poder realitzar el procés de manera autònoma després del taller. Es proporcionarà també literatura d’època, enllaços a proveïdors de material i un petit manual amb els conceptes més importants i les fórmules que veurem al taller.

El nombre màxim d’alumnes és de 6.

El taller és un dia complet (9h):

Divendres 24 de setembre 9:00 a 14h i de 16h a 20: 00h

Temari:

● Història i teoria del daguerreotip.

● Seguretat, emmagatzematge i maneig de químics.

● Equip necessari

● Polit de les plaques daguerrianes.

● Daguerreotips accelerats: sensibilització amb vapors de iode i brom.

● Exposició, revelat, fixat i virat a l’or.

● Encapsulat

Procés:

● Els alumnes realitzaran el procés complet a partir d’una placa de 4 × 5 ” (10x12cm) ja platejada: Polit, sensibilitzat, presa, revelat, fixat i virat a l’or.

● Cada alumne realitzarà dues plaques que s’endurà a casa.

● Veurem i analitzarem els resultats del taller i encapsularem els daguerreotips.

● Es proporcionarà un petit manual amb tota la informació necessària i amb enllaços per poder obtenir el material i químics necessaris per al procés.

CONSULTAR ALTRES TALLERS REVELA'T 2021

Días restantes para el taller:

000 dies 00 hores 00 minuts 00 segons

VULL PARTICIPAR